11 új eszközzel gazdagodik a vásárosnaményi kórház gyermekrészlege

Az idén 9 megye 13 intézménye kap új gyermekgyógyítási eszközöket a K&H Gyógyvarázs pályázat keretében összesen 20 millió forint értékben. A nyertesek közül 2 budapesti, 11 pedig vidéki intézmény, és közülük 7 hátrányos helyzetű kistérségben működik, 5 intézmény pedig még soha nem részesült eddig e támogatási forrásból.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre 2015. július 14-én a budapesti Szent László kórházban került sor.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az elmúlt 12 év alatt 26 gyermek-egészségügyi intézményt támogatott a K&H Gyógyvarázs, amelynek eredményeképp összesen 31,8 millió forint értékben vásárolhattak a régióban elhelyezkedő, gyermekek ellátásával foglalkozó kórházak, mentőállomások orvosi műszereket.

A pályázatnak köszönhetően 11 új eszközzel gyarapodik a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Vásárosnaményi kórházának gyermekrészlege, összesen 1 033 680 Ft értékben. Az osztályon a leggyakoribb ellátását igénylő betegségek: felső- és alsó légúti, gasztroeneteorlógiai betegségek, húgyúti infekciók, táplálkozási problémák, és szükség szerint sürgősségi ellátás. A pályázat útján nyert 2 db digitális csecsemőmérleg a gyermekek súlygyarapodásának követésében, a 2 db ultrahangos inhalátor és a 2 db hordozható váladékszívó készülék használata a mindennapi betegellátásban, a felső légúti betegségek kezelésében nyújt segítséget. A K&H Gyógyvarázs jóvoltából 2 db légzésfigyelő készülékkel bővül az osztály orvosi eszközállománya, melyek a 20 mp-et elérő légzéskimaradás jelzésével a csecsemőkori hirtelen halál szindróma megelőzését segítik. A beszerzésre kerülő különböző méretű pulzoximéterek a felső és alsó légúti betegségekben előforduló légzési nehézségek, légzési elégtelenség esetén alkalmasak az O2 szaturáció folyamatos monitorozására, a gyermekek állapot változásának nyomon követésére.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház vezetése nevében ezúton is köszönjük a K&H Egészséges Nemzetért Alapítvány támogatását.

Dr. Szondi Zita
orvosigazgató

Dr. Kádár Brigitta
projektmenedzser