Ápoló-Szakdolgozói Nap a kórházban

A fehérgyarmati kórház 45 éves évfordulója alkalmából Ápoló-Szakdolgói Napot tartottak a Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürdő fehérgyarmati székhelyének orvosi könyvtárában szeptember 19-én. A nagysikerű rendezvényre több mint 150 szakdolgozó regisztrált, ezzel is bizonyítva hajlandóságukat a további szakmai fejlődésükre.

A tudományos napot dr. Szőke József orvos-igazgató nyitotta meg kiemelve a szakdolgozók mindennapos munkáinak jelentőségét. "Szerteágazó feladatai vannak a szakdolgozóknak, mert nemcsak a betegágyak mellett vagy az adminisztrációnál kell helytállniuk, hanem az új generáció segítésében, útbaigazításában is." - hangzott el a megnyitón.

Az évforduló alkalmából dr. Nagyné Lovász Zsuzsanna ápolási igazgató tartott ünnepi megemlékezést, összegezve az elmúlt 45 év történéseit, az intézmény folyamatos fejlődésének "állomásait".

A megnyitót követően a kórház szakdolgozóinak előadásában olyan témákat hallgathattak meg a résztvevők, mint a rehabilitáció, fizioterápia, de betekintést nyerhettek a pszichológus, a dietetikus, vagy a Gyógyfürdő vezető asszisztens munkájába is.

A szervezők ezúton is köszönik az előadást vállaló szakdolgozók munkáját!