Megtörtént az átalakulás

Mint arról már korábban beszámoltunk, intézményünk 2009. október 1-től gazdasági társaság formában működik, Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürdő Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft. néven.

Az új vezetőség kibővített vezetői munkaértekezletet tartott az átállás első napján a fehérgyarmati székhely orvosi könyvtárában, melynek témái az integráció jelenlegi helyzete és a holding működésének struktúrája voltak.

A tájékoztatót Lőrinczi János, a kórház ügyvezető igazgatója nyitotta meg, majd kiemelte a kollektíva jelentős részének erőn felüli munkáját, melynek köszönhetően az átállás zavartalanul történt meg. Dr. Kiss Zoltán, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egészségügyi Szervezési és Szolgáltató Holding Nonprofit Zrt. vezérigazgatója tájékoztatójában összefoglalta az eddigi jelentős eseményeket, továbbá emlékeztette a jelenlévőket, hogy az október 1-jei átállás elsősorban jogi integráció, ezek után következik a gazdasági illetve a szakmai része a folyamatnak. Az eddig megoldott feladatok és a munkacsoportok által elkészített dokumentációk egy integrált gazdasági vezetési rendszer kialakulásához járulnak hozzá. A vezérigazgató kiemelte, hogy intézményünk egyenrangú partnere a rendszer kórházainak, melyet bizonyít, hogy a későbbiekben két-pólusú megyei egészségügyi rendszert kívánnak létrehozni. A további feladatok tekintetében a vezetőség minden szakmával külön egyeztetést kíván folytatni, illetve lehetőségként felvetődött szakvállalatok létrehozása is. A vezetőség a jövőt tekintve anyagi és szakmai perspektívát is kívánnak nyújtani a dolgozóknak, illetve a humánerőforrás biztosítása is fontos eleme az átalakulásnak. Dr. Pikó Károly, a Holding Zrt. operatív főigazgatója bemutatta a Holding Zrt. felépítését, illetve felsorolta azokat a célokat, amelyek elérése a holding sikerét és működését jelentik a továbbiakban. Ami intézményünk munkatársait illeti, a holdingban dr. Vadász Mária eddigi főigazgató stratégiai főigazgatóként vállal szerepet, Pokoraczki Tamás informatikai osztályvezetőnk informatikai főosztályvezető, Zentai Péter elemző közgazdász finanszírozási osztályvezető és Nagy Ferenc anyaggazdálkodási osztályvezetőnk beszerzési főosztályvezető lesz az organogram szerint. Az értekezlet meghívott vendége volt dr. Tilki Attila, Fehérgyarmat Város polgármestere, a térség országgyűlési képviselője, aki szerint a legfontosabb, hogy Fehérgyarmat illetve a térségben élő betegek valamint a kórház dolgozóinak érdekei ne sérüljenek.

A beszédeket követően dr. Vadász Mária korábbi főigazgató jelképesen átadta a menedzsment feladatokat a két új vezetőnek, illetve megköszönte a kollektíva 12 éves sikeres munkáját, a menedzsment felé történő támogatását és az átalakulás zavartalan lebonyolításában vállalt szerepét is.

A tájékoztatót dr. Kovács Gábor igazgató főorvos zárta, megköszönve az előző menedzsment munkáját, melyre a későbbiekben is számítanak.