Fizioterápiás szakmai nap Fehérgyarmaton

Megyénk fizioterápiás szakemberei cseréltek tapasztalatot kórházunkban a fizioterápia világnapja alkalmából szervezett szakmai napon. A rendezvényre meghívást kaptak a megye gyógytornászai, gyógymasszőrei, fizioterápiás szakemberei.

A már hagyománynak számító évenkénti találkozó idei helyszínének kiválasztásakor intézményünk mellett egyedülálló létesítményei: a gyógyfürdő, illetve a hamarosan átadásra kerülő rehabilitációs központ, valamint azt itt folyó példaértékű munka miatt döntöttek. Dr. Nagyné Lovász Zsuzsanna ápolási igazgató köszöntőjében hangsúlyozta, hogy ma már nincsen olyan klinikai szakma, műtéti beavatkozás, megelőző, rekreációs tevékenység, amely nélkülözni tudná a fizioterápiát. Az említett területen dolgozó szakemberek munkájukkal, tudásukkal elérték, hogy ma már a fizioterápia elfoglalta méltó helyét a medicinában és a gyógyítás nélkülözhetetlen részévé vált. Miklósné Magyar Mária, a Magyar Gyógytornász Társaság megyei elnöke és Rákosiné Butt Katalin, az Országos Szakfelügyeleti Módszertani Központ regionális gyógytorna szakfelügyelője egyetértettek abban, hogy kórházunk falai között folyó tevékenység elismerést érdemel, az intézmény betegeinek nyújtott fizioterápiás szolgáltatások országosan egyedülállónak számítanak, s mintát jelenthetnek a hazai kórházak bármelyikének. Dr. Vadász Mária főigazgató nyitó előadásában az újonnan kialakított rehabilitációs központ megvalósításának lépéseit ismertette, s a létesítmény jövőbeni szerepéről szólt.

A megye gyógytornászai és szakemberei által tartott előadások magas szintű felkészültségről árulkodtak, s új információkkal látták el a hallgatóságot. A szakmai találkozó az intézmény gyógyfürdőjének és fizioterápiás részlegének, valamint a rehabilitációs központ megtekintésével zárult.