Határmenti régiók egészségügyi dolgozóinak találkozója Fehérgyarmaton

Határmenti régiók egészségügyi dolgozói immár negyedik éve hagyományosan találkoztak október végén kórházunk fehérgyarmati székhelyén.
Az intézmény Tudományos és Oktatási Bizottsága és Ápolásfejlesztési Munkacsoportja által szervezett rendezvényre meghívást kaptak - a korábbi évekhez hasonlóan - a Nagyszőlősi, valamint a Beregszászi Járási Kórház vezetői és orvosai is.

A rendezvényt Balla Jánosné, Nyírbátor Város polgármestere, a Megyei Közgyűlés Európai Integrációs és Nemzetközi Kapcsolatok Bizottságának elnöke nyitotta meg, s elismerő szavaiban a határ két oldalán működő kórházak mintaszerű együttműködését hangsúlyozta.

A jelenlévőket dr. Vadász Mária főigazgatónő köszöntötte, s örömmel üdvözölte az orvosszakmai kapcsolat erősödését, az eddigi közös tevékenykedés sikerességét, utalva az elmúlt évben sikeresen befejeződött 8 hónapos Phare CBC közös projekt eredményeire is. Az elhangzottakat erősítette meg dr. Palicsko Mihail, a Nagyszőlősi Járási Kórház igazgatója és a meglévő kapcsolat fenntartásának, tovább erősítésének igényét fogalmazta meg az intézmények és dolgozók egymást segítése céljából.

A tavalyi találkozón megfogalmazott folytatási szándéknak megfelelően az idén szervezett szakmai program is az ismeretek bővítését célozta meg: a szakmai előadások azon túl, hogy az eltelt időszak alatt alkalmazott új műtéti technikákba, korszerű eljárásokba engedtek betekintést, széles körű információval látták el a jelenlévőket. A korszerű technikai berendezések segítségével még szemléletesebbé tett színvonalas prezentációk fogadták a hallgatóságot.
A szakmai programot követ?en a résztvevők közös baráti vacsorán vettek részt.