Dolgozóink az uniós-fesztiválon

Május 1-jétől hat napon át tartott budapesti Európa Fesztivál, mely az idei év legnagyobb ingyenes kulturális fesztiválja volt. A rendezvényen a Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürdő is bemutatkozott.

Az uniós csatlakozás évfordulóját és az elmúlt két év több mint tizenkétezer sikeres, az Európai Unió által támogatott programját, fejlesztését egy közel száz rendezvénysorozat köszöntötte a Kossuth téren.

Magyarországon az Európai Unióból érkező források felhasználásával és a sikeres pályázatainknak köszönhetően több ezer fejlesztés kezdődhetett meg. Az elmúlt két év uniós sikereit bemutató találkozó jókedvű, sokszínű szórakoztató forgatag volt.

Hogyan lehet uniós támogatást szerezni beruházásokhoz, fejlesztésekhez, projektekhez? Erre a kérdésre kaptak választ mindazok, akik benéztek az EU-sátorba, ahol az Unió által támogatott sikeres pályázók mutatkoztak be és egy beszélgetés keretén belül elárulták a titkot. A program részeként felállítottak egy élő, internetes, ötállomásos játszóházat, ahol az érdeklődők kipróbálhatták, mennyire lennének sikeresek egy uniós pályázat elkészítésében. A kiváncsiskodók öt tulajdonságukat tesztelhették a játszóházban. Kórházunk sátrában nagy volt a sürgés-forgás: a jelenlévő dolgozók az egészséges életmód fontosságára, a szűrővizsgálatok jelentőségére hívták fel a figyelmet. A betérőknek vérnyomást, vércukorszintet és testzsír százalékot mértek, diétás tanácsokat adtak, s hasznos információkkal, tanácsokkal látták el az érdeklődőket.