Karácsonyi ünnepségek a kórházban

A Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürdő Nonprofit Kft. a hagyományoknak megfelelően idén is mindhárom telephelyen megtartotta karácsonyi ünnepségét.
Először a vásárosnaményi tagkórház orvosi könyvtára adott helyet az ünneplő dolgozóknak december 17-én. A köszöntőket megelőzően az Eötvös József Általános Iskola tanulói idézték elő a karácsony hangulatát. A köszöntők során az intézmény vezetőin kívül dr. Szabó István, a vásárosnaményi telephelyi vezető idézte fel a karácsony ünnepének igaz történetét és a valós üzenetét.

A fehérgyarmati székhely orvosi könyvtárában Lőrinczi János ügyvezető igazgató köszöntötte a megjelenteket, beszédében elsősorban a közelgő ünnep fontosságára hívta fel a figyelmet, megköszönve a kollektíva egész éves, kitartó munkáját, valamint kiemelte, hogy a Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürdő Nonprofit Kft. hűen őrzi az évek alatt kialakult értékeit, mint például a betegközpontú gyógyítást, vagy az összefogást. Dr. Vadász Mária, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egészségügyi Szervezési és Szolgáltató Holding Nonprofit Zrt. (Holding Zrt.) stratégiai főigazgatója köszönetét fejezte ki azért, hogy a 13. karácsonyi ünnepségét is a kórházban töltheti. Az intézmény korábbi főigazgatója párhuzamot vont a 13 évvel ezelőtti ünnepséggel, amikor a fehérgyarmati és a vásárosnaményi kórházak fúziója történt, és ahogy akkor is, úgy most is zökkenőmentesen történt az átállás, amely elsősorban annak a közösségnek köszönhető, akik egy közös célért dolgoztak és dolgoznak a mai napig. Dr. Somorjai Zsolt gazdasági igazgató felhívta a jelenlévők figyelmét a közelgő ünnep fontossága mellett arra is, hogy a kórház egyik legfontosabb feladata, hogy az intézmény a Holding új struktúrájának stabil, erős pillére legyen, mely az összetartáson, egymás erősítésén és a helytállás akaratán múlik.

Dr. Kovács Gábor orvos-igazgató, cégvezető kiemelte, hogy a közelgő ünnep alkalmával „álljunk meg egy pillanatra”, és „gondoljunk vissza az évre, tekintsünk előre a következőre”. „Amikor idejöttem dolgozni, összetartó, családias kollektívával találkoztam, és ez most is így van. A kollektíva ereje abban rejlik, hogy a dolgozók érezzék, hogy együtt vannak, büszkék lehessenek arra, hogy ennek a kollektívának a tagjai.” – zárta gondolatát az orvos-igazgató.

A fehérgyarmati Erkel Ferenc Városi Vegyeskar karácsonyi énekeit követően dr. Kiss Zoltán Tamás, a Holding Zrt. vezérigazgatója mondott pohárköszöntőt, aki köszönetet mondott a dolgozóknak, hogy az átalakulás során kitartottok a kórház mellett. A vezérigazgató dicséretét fejezte ki, hogy a kollegák ilyen magas szinten végzik munkájukat és biztatást nyújtott a dolgozóknak, hogy a Holding és a betegek számára is fontosak a kórházban dolgozók.

A december 18-án, a Nyírbátori Szakrendelőben megrendezésre került karácsonyi ünnepségen az Iskola úti Óvoda Kéz a kézben drámacsoport előadásában hallgathattak meg a résztvevők karácsonyi verseket, énekeket, majd Torma Eszter és Filep Boglárka hegedűjátékát csodálhatták meg az ünneplők. A szakrendelő ünnepségén az intézmény vezetőin, és a Holding Zrt. stratégiai főigazgatóján kívül Balla Jánosné Nyírbátor Város polgármestere köszöntötte a résztvevőket.

Mindhárom ünnepségen valamennyi felszólaló áldott, békés karácsonyi ünnepeket kívánt valamennyi dolgozónak.