Életmentő eszközöket kapott a Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürdő Nonprofit Kft.

Évente mintegy 1000 újszülött, illetve 1600 csecsemő és gyermek gyógyítását segítik azok az eszközök, melyeket ma kapott a Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürdő Nonprofit Kft. Gyermekosztálya a K&H 2009-es kártyás akciójának köszönhetően.

"A K&H Bank minden ezer forint értékű MasterCard bankkártyás vásárlás után saját jutalékából egy forintot ad a K&H gyógyvarázs program számára. Ezzel a kezdeményezéssel többek között azt is szeretnénk elérni, hogy ügyfeleink a gyermekegészségügy támogatásának valós és tevékeny részesei lehessenek: minél többet fizetnek kártyával, a Bank annál több pénzt tud juttatni a gyerekek gyógyulására. A K&H gyógyvarázs az elmúlt hat évben a megyében  - a mostani 3,2 millió forint értékű támogatással együtt - összesen 18,6 millió forint értékben adományozott olyan alapműszereket, melyek a mindennapi gyógyítás során nélkülözhetetlenek" -  mondta el <b>Harsányi Ferenc, a K&H Bank Fehérgyarmati fiókigazgatója</b>.

"Évente közel ezer gyermek születik az osztályunkon, ebből 360-380 újszülött kerül a Koraszülött Osztályra. Így a modern inkubátor nagy segítséget jelent azoknál az újszülötteknél, akiknek hőháztartását támogatnunk kell. A Csecsemő és Gyermekosztályon illetve a Gyermek Fertőző Osztályon évente 1600 gyermek gyógyítását végezzük, az adományból vásárolt pulzoximéter a modern, minőségi orvoslást segíti ezeknél a kis betegeknél. Már a kezdetek óta pályázunk a lehetőségre, nagy öröm számunkra, hogy az idén olyan műszerekkel gazdagodhattunk a K&H gyógyvarázs program segítségével, amely a biztonságos betegellátást segítik itt a keleti régióban. Bízom abban, hogy ez a kapcsolat nem szűnik meg, és további lehetőségünk is lesz pályázni" – mondta Dr. Erdész Csaba, osztályvezető főorvos.

Nem ez az első alkalom, hogy a K&H gyógyvarázs a Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürdő Gyermekosztályán járt, hiszen tavaly könyvekkel és játékokkal járult hozzá a gyermekek gyógyulásához.