Hamarosan megkezdődik a Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürdő Nonprofit Kft. sürgősségi osztályának komplex fejlesztése

Az Egészségügyi Holding Nonprofit Zrt. Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürdő sürgősségi osztályát – uniós támogatással – 531 millió forintos beruházással bővítik és korszerűsítik, az összeghez a fenntartó megyei önkormányzat 10 százaléknyi önerőt biztosít.

A támogatásból 600 négyzetméteres új épületszárnnyal bővül a jelenlegi sürgősségi osztály, részben pedig felújítanak 300 négyzetméternyi területet. A beruházás összköltségéből 140 millió forint fordítható műszer és eszközfejlesztésre. Az új centrumban a szándékok szerint vizsgálóhelyekkel, elkülönítővel, betegfektetővel együtt egy igazi ellátókomplexum jön majd létre. Ez tartalmazni fog egy kétágyas intenzív megfigyelőrészt is, kétágyas elkülönítő szobákat, illetve egy sürgősségi műtőblokkot – hangzott el a projekt nyitórendezvényén 2010. szeptember 30-án Fehérgyarmaton.

A fenntartó részéről Seszták Oszkár a Megyei Közgyűlés elnöke, a Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürdő részéről pedig Lőrinczi János ügyvezető írta alá ünnepélyes keretek közt az együttműködési megállapodást. A fehérgyarmati kórház sürgősségi osztályának komplex fejlesztése nyomán százezer beteg ellátási körülményei javulhatnak, a márciusban kezdődő kivitelezési munkálatok folyamatos betegellátás mellett, a tervek szerint a jövő év végére fejeződnek be.