Adomány a vörös iszap katasztrófa károsult gyermekeinek

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egészségügyi Szervezési és Szolgáltató Holding Nonprofit Zrt. és valamennyi tagkórháza (Nyíregyháza, Mátészalka, Nagykálló, Fehérgyarmat) fontos feladatának tartja a társadalmi szerepvállalást olyan területeken is, amely közvetlenül nem kapcsolódik az egészségügyi szolgáltatásokhoz.

A vörös iszap által okozott környezeti katasztrófa károsultjainak megsegítésére számos szervezet fogott össze.

2010. októberében az Egészségügyi Holding Nonprofit Zrt is jótékonysági  koncertet szervezett kicsiknek, ahol nagyon sok gyermek ajánlotta fel segítségét gyermektársainak. A koncertre érkezők saját játékaik közül hoztak felajánlásokat. A koncert bevételét gazdagította az a pénzadomány is, melyet a betegek, kollégák, látogatók dobtak be a tagkórházak bejáratánál elhelyezett pénzadományt gyűjtő urnákba.

A felajánlott játékokon felül az Alma Együttes koncertjéből befolyt bevétel, a Holding tagkórházaiban működő szakszervezetek által felkínált támogatás összege, a dolgozók, a betegek által a kihelyezett urnákba tett összeg, a devecseri gyermekeket segítette. A teljes bevételből 20 darab gyermek kiságyat és 12 darab heverőt sikerült a katasztrófa sújtotta családoknak átnyújtania az Egészségügyi Holding Zrt-nek.

2010. április 4-én Devecser polgármestere Toldi Tamás vette át a településen az Egészségügyi Holding Zrt. adományát Dr. Kiss Zoltán Tamás vezérigazgatótól.

A polgármester megköszönte az ország figyelmét, mint mondta, az emberek segíteni akarása nagyon sok család életét könnyítette meg az újrakezdésben. Devecser első embere szerint a tragédia után félévvel már csökken a figyelem, ezért is örültek a településen kárt szenvedett családok az újabb adománynak.