50. Jubileumot ünnepelhettünk


"50 év, fél század…, egy ember és egy intézmény életében is jelentős mérföldkő. Alkalmat ad visszatekintésre, számvetésre, emlékezésre, ünneplésre egyaránt. Ezek alatt az évek alatt, a születéstől napjainkig számos meghatározó esemény történt, kórházaink közötti házasság, válás, majd újra egyesülés, rekonstrukció, fejlesztések, fenntartó és tulajdonos váltások, de az intézmény mindenkori vezetése és valamennyi dolgozója számára mindvégig legfontosabb a folyamatos betegellátás biztosítása volt."

Nyitotta meg beszédével dr. Szondi Zita főigazgató helyettes asszony a Fehérgyarmati Kórház 50. éves fennállásának alkalmából rendezett Jubileumi Ünnepségét 2013. november 08-án a fehérgyarmati Művelődési Központban.

A jeles eseményen többen visszaemlékeztek a kezdeti időszakra, az 50 év nagyobb állomásaira, eseményeire. Köszöntötték a kórház volt igazgatóit is, akik közül a jelenlévők emléklapot vehettek át Mangol Csilla főigazgató asszonytól.

Örömünkre szolgált, hogy közel 350 fő, köztük nyugdíjba vonult és jelenleg is dolgozó munkatárs vett részt az Ünnepségen.

A visszaemlékezés, az újbóli találkozás sokak számára megható és egyben örömteli perceket hozott.

A 60-as, 70’-es éveket bemutató reprodukált „TV Híradó” a Járási Kórház és Rendelőintézet indulását, első éveit dolgozta fel, majd a „Múlnak a Kórházévek” címmel egy, a jelent humorosan ábrázoló kisfilm vetítésére került sor. Mindkét kisfilm hatalmas sikert aratott. A nagy érdeklődésre való tekintettel a cikk végén közzétesszük a videók elérhetőségét.

A Folk’ N Break táncegyüttes a rövid szünet után fergeteges hangulatot varázsolt.

Végül megkezdődött a várva várt Vetélkedő, ahol az induló csapatok szoros küzdelmet vívtak az első helyért. A csapatinduló a zsűri vajszívének köszönhetően mindenki számára maximális pontot hozott, de a retro nővérszépségverseny és a mentő kérdésekre adott válaszok eldöntötték a végső sorrendet, a Röntgen Osztály „Sugár Ladyk” csapata vitte el a pálmát.

Mind az eseményről, mind a vetélkedőről hamarosan fényképes beszámolót teszünk közzé.

A kellemes hangulatú rendezvény végén pezsgős koccintással, a kórház főépületét dimenzionáló 350 szeletes tortával, valamint kiváló helyi konyhánk állófogadásával ünnepelhettünk.

A vendégek a Művelődési Ház emeletén berendezett fotókiállítással idézhették fel a közös emlékeiket.

Ezúton is köszönjük részvételüket.

Köszönjük azon munkatársainknak is, akik a szervezésben, lebonyolításban és emlékgyűjtésben aktívan részt vállaltak és hozzájárultak ahhoz, hogy a Fehérgyarmati Kórház méltóan tudjon fél évszázadnyi történelmére visszaemlékezni. És köszönjük azoknak is, akik, míg ünnepeltünk, a betegágyak mellett teljesítették kötelességüket.

A szervezők

Filmek megtekintése: