Dietetikai Szolgálat

Bemutatkozás

A dietetika alkalmazott táplálkozástudományt, gyógyélelmezést jelent.

A dietetikus a táplálkozástudomány és a dietetika területével foglalkozó egészségügyi szakdolgozó. A táplálkozástudományi ismereteket az egészséges és beteg egyének élelmezési ellátása, gyógyítása és egészségnevelése céljából alkalmazza.

A kórházi, klinikai területen dolgozó dietetikus a beteg ember egészségének helyreállítása érdekében meghatározza és megtervezi annak étrendjét, felügyeli a diétás ellátást, és betegoktatást végez.

 

Feladataink

A Jósa András Oktatókórházban jelenleg 8 fő aktív dolgozó dietetikus van.
6 fő a Szent István úti telephelyen, 2 fő a Sóstói telephelyen látnak el feladatokat.

A dietetikusok feladata a páciensek dietetikai oktatása, melyeket a fekvőbeteg ellátás területén és a járóbeteg szakrendeléseken végez.

További tevékenységeink

Javaslattétel a betegétkeztetésben használt étlapok ételsorainak meghatározására.
Az étkeztetéssel az Élelmezési Osztály foglalkozik.

Csak a kórház osztályain fekvő betegeket és szakrendelésekről orvos által küldött betegeket látunk el, időpont egyeztetést követően, előzetes bejelentkezés alapján.

 

Elérhetőség

A Szent István úti telephelyen a 42/599-700 vagy 42/599-800-as központi számon, az alábbi mellékeken. A Sóstói telephelyen a 42/599-700-as központi számon, a 8293-as melléken. 

A hívásokat munkaidőben (7.30-15.30 között) fogadják, a telefonszámok elérhetők a betegek és a hozzátartozók számára is.

A dietetikusok irodája a Szent István úton az Igazgatás épületében a 2. emeleten található, a Sóstói úton pedig a Pulmonológia épület földszintjén.


Dietetikus neve

Ellátott osztályok, szakrendelések

Elérhetőség:

Antal Csilla

Gyermekgyógyászati osztály, Infectológiai osztály, Gyermekrehabilitációs osztály Gyermek diabetológia, gyermek endocrinológia, gyermek gastroenterológiai szakrendelés

1894-es mellék

Bartáné Balázsi Ildikó

Pulmonológia, Pszichiátria, Ápolási osztály

8293-as mellék

Horváth Judit

III. Belgyógyászati Osztály, Kardiológiai rehabilitáció, Onkológia osztály

1211-es mellék

Kicsák Mariann

IV-es Belgyógyászati Osztály, Diabetológia szakrendelés, Lipid szakrendelés, Endocrinologia szakrendelés

1894-es mellék

Lőrincz Andrea

I. Belgyógyászati Osztály- gastroenterologia, angiologia, Sub-ITO , Neurológia, Belgyógyászati Intenzív részleg, I. Bel.  Gastroenterológiai szakrendelés

1206-os mellék

Papp Miklósné

Mozgásszervi rehabilitáció, Reumatológia, Szülészet-Nőgyógyászat, Fül-orr-gégészet, Szájsebészeti osztály, I. Belgyógyászati Osztály- nephrologiai részleg,  I. Bel. nephrologiai szakrendelés

1206-os mellék

Sorosinszki Katalin

Általános-ér-krónikus sebészet, Baleseti sebészet, AITO, Postoperatív őrző, SBC, Szeptikus sebészet, Idegsebészet, Ortopédia, Szemészet, Urológia, Jósa Med Hotel

1894-es mellék

Takács Veronika

Légzésrehabilitáció, Bőr osztály, Krónikus Belgyógyászati osztály

8293-as mellék