Bemutatkozás

 

A hagyomány kötelez – száz év a gyógyításban

A Jósa András Oktatókórház fennállásának több mint száz éve alatt arra törekedett, hogy betegei számára minden körülmények között a legmagasabb színvonalú szolgáltatást nyújtsa. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye lakosainak száma közel 570 ezer fő, amely az országban a harmadik legnagyobb lélekszámot jelenti. Legfontosabb célunk, hogy a progresszív ellátás legmagasabb szintjén álló csúcsintézmény lássa el a megye betegeit.

Az 1899-ben alapított kórház komplex szolgáltatásokkal segíti a betegek gyógyítását, melyek között nemcsak országos, de európai viszonylatban is egyedülálló eljárásokat, diagnosztikai hátteret biztosít. A Jósa András Oktatókórházban 29 osztályon, belgyógyászati, sebészeti és diagnosztikai szakmacsoport keretein belül folyik a gyógyító munka.

Minőség a betegellátásban

Intézményünk alaptevékenysége a felnőtt- és gyermek, aktív- és krónikus, járó- és fekvőbeteg-szakellátás, a rehabilitáció, fejlesztő, oktató tevékenység, utókezelés, gondozás, a közép- és felsőfokú oktatás, az orvos- szakorvosképzés és a kutatási tevékenységek köré szerveződik. Intézményünk a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumának akkreditált oktatókórházaként működik.

Kórházunk filozófiájának alappillérei a betegközpontúság és a magas szakmai színvonal, azaz munkánk során minél magasabb szinten szeretnénk biztosítani, hogy betegeink gyógyultan és elégedetten hagyják el intézményünket. Ennek érdekében igyekszünk meghonosítani minden olyan eljárást, amely emeli a gyógyító munka szakmai színvonalát.

A komplex ellátás egyet jelent azzal, hogy néhány ritka kivétellel a betegellátás teljes spektrumát lefedi a Jósa András Oktatókórház.

2008-ban Nemzeti Minőségi Díjjal ismerték el tevékenységünket.

Odafigyelés és gondoskodás

A térségben vezető halálokként jelen lévő szív és érrendszeri megbetegedések mortalitási mutatói ellen hatékonyan küzd a 2007-ben átadott Érközpont. A centrum nemcsak, a járóbeteg ellátási egységnek ad otthont, hanem ezekhez a szakrendelésekhez teljes fekvőbeteg ellátási hátteret biztosító osztályoknak is. A központ hatékony működésében jelentős szerepet kap az a szűrőbusz, amely a megye távoli, gyakran nehezen megközelíthető településeit felkeresve, a háziorvosokkal együttműködve végzi eredményen a lakosság vaszkuláris szűrését.

Intézményünkben a szívbetegek legkorszerűbb ellátását nyújtó katéter terápia fogadja a betegeket. Az ellátás legfontosabb területe a szívinfarktus miatti halálozást felére csökkentő koszurúér-tágítás és sztent beültetés. A koszorúérfestés értékelését megkönnyíti egy csúcsminőségű röntgenkészülék, amely a koszorúerek szűkületeit háromdimenziós formában is bemutatja. Ez a program Magyarországon csak két helyen hozzáférhető.

A 21. század kórháza

A 2010 végén átadott korszerű technológia és a költséghatékony innovatív működtetésű rendszer segítségével a gyógyító osztályok közvetlenebb kapcsolatot tudnak fenntartani a képalkotó részleggel, ahol így magasabb színvonalon lehet betegségeket diagnosztizálni. A digitális képalkotó technológia segítségével a felvételek egy biztonságos rendszeren keresztül továbbíthatóak.

Az országban nyolcadikként vezették be kórházunkban a számítógép által támogatott onkológiai ellátást.

2009-ben elkezdődött a Jósa András Tömkórház Projekt. A program keretén belül egy három új tömbből álló, összesen 27.000 négyzetméteres épületkomplexum épülhet fel, ahol a legmodernebb diagnosztikai és gyógyító eljárások állnak majd rendelkezésre. A pályázaton megnyert összeggel lehetőség nyílik egy minden igényt kielégítő modern Onko-hematológiai Centrum kialakítására. A gasztroenterológia, angiológia, nephrológia, hypertonológia, fertőző osztály és belgyógyászati feladatokat kiszolgáló Szív- és Érrendszeri kubatúra a második ütemben valósulhat meg. A harmadik szakaszban elkészülő Gyermekgyógyászati Központ a 14 év alatti kisbetegek teljes ellátási spektrumát biztosítja.

2013-ban a kivitelezői szerződés megkötését követően azonnal megkezdődtek a Tömbkórház Projekt építési munkálatai. A projekt az évek során szépen haladt előre. Az építkezésen a zavaró körülményeket igyekeztek minimálisra csökkenteni, hogy a betegek gyógyulását és az aktív gyógyító munkát ne zavarják.

2014-ben első jelentős mérföldkövéhez ért a projekt, ugyanis megtörtént az Onkológiai Tömb ünnepélyes műszaki átadása. A tervek szerint egy év múlva a következő épülettömbök átadására is sor kerülhet.

Ugyanebben az évben, augusztus 28-án letették a majdani rehabilitációs épület alapkövét is, a régi rehabilitációs osztály kibővítésével egy 1200 négyzetméteres Központi Rehabilitációs Egység létrehozása a cél.

Elindult továbbá a Jósa András Sürgősségi Projekt, amelynek során az ország legrégebbi, 1982-ben alapított Sürgősségi Betegellátó Centruma újult meg, a sürgősségi betegellátás korszerű, integrált, optimális feladatmegosztáson alapuló, szakmailag egységes rendszerének kialakítása, fejlesztése, ezáltal az ellátás hatékonyságának és minőségének növelése érdekében.

Az utóbbi években az Onko-hematológiai, a Belgyógyászati és a Gyermekgyógyászati tömbök, a helikopter-leszálló, az új Sürgősségi Betegellátó Centrum és Központi Rehabilitációs Egység átadásával még tovább korszerűsödtek a betegellátás feltételei a Jósa András Oktatókórházban, ahol ennek köszönhetően már valóban minden tekintetben 21. századi színvonalon folyik a gyógyító munka. 

Online előjegyzés
Várólista
Rendelési idők változása
Fizető betegellátás
Vizsgálatkérők
Étkezés - Étlap
Telefonkönyv
Babybox fotógaléria
Life Story Baby fotógaléria