4900 Fehérgyarmat Damjanich u. 1.
Telefon: +36 44 511-140
rehabilitacio.fehergyarmat@szszbmk.hu

A Központ bemutatása

Megközelítés, parkolás

Parkoló

Rehabilitációs Központunk megközelíthető a kórházi főépület és a mellékbejáró felől is. A központ mögött található parkolóból mozgáskorlátozottak számára kialakított rámpa vezet egy külső lifthez, amellyel bármely egység könnyen megközelíthető. A parkoló szabadon és térítésmentesen használható az itt tartózkodás teljes ideje alatt.


Épület ápolási kezelési egységei

Rehabilitációs Központ

A 4 szintes épület legalsó szintjén található a kezelőegység, ahol szakképzett dolgozóink várják a kezelésre érkezetteket. (Bővebb információ a "Részlegek/Terápiás részleg" menüpont alatt található)
A magasföldszinten került kialakításra a Betegfelvételi Iroda, ahol lehetőségük van bejelentkezni. Szintén ezen a szinten található a Rehabilitációs szakrendelés, ahol járóbetegek részére a habilitációs szakrendelés és utógondozás történik. (Bővebb információ a "Részlegek/Rehabilitációs szakrendelés" menüpont alatt található).
A földszinten és a felsőbb szinteken a reumatikus és egyéb mozgásszervi betegek rehabilitációja zajlik. (Bővebb információ a "Részlegek/Mozgásszervi részleg" menüpont alatt található).


Elhelyezés

VIP szoba

A magasföldszinten és az első emeleten erkélyes 3-4 ágyas szobaválasztási lehetőséget biztosítunk az itt fekvőknek.
Klímatizált, televízióval, hűtőszekrénnyel, és internet-csatlakozási lehetőséggel ellátott 1-2 ágyas szobáink a magasföldszinten illetve a második emeleten találhatóak meg. Ezen szobák igénybevétele külön térítési díj ellenében történhet. Házastársi szobafoglalás is lehetséges.
Minden szinten megtalálható a látogatói mellékhelyiség, első hátsó liftek, illetve teakonyha.


Betegközpontú ápolás

Ápolás

Nem csak a kezelésekre helyezzük a hangsúlyt, hanem a rehabilitáció utáni életvitelre is. A bent fekvő betegek elbocsátásuk előtt részletes felvilágosítást, életmód tanácsokat kapnak. Az otthoni életvitel kialakításában ergoterápiás nővér és foglalkoztató segít, míg a lelki traumák feldolgozásában pszichológusunk nyújt támogatást.
Vendégeink igényeit figyelembe véve, ettől az évtől üdülési csekkel is fizethetnek a központban igénybe vett szolgáltatásokért (pl.: saját kezdeményezésre történő szolgáltatások vagy magasabb komfortfokozatú szobák igénybevétele, többletkezelések kérése esetén). Bővebb tájékoztatás a "Térítési díjak" menüpont alatt található.


Környezet

Park

Központunkban dolgozó munkatársaink számára nem csak a kezelések elvégzése fontos, hanem többek között az empátia, a kellemes környezet megteremtése is. Környezetrendezéssel, fák és bokrok telepítésével, sétány kialakításával, és csobogó víz kihelyezésével sikerült igényes betegpihenő parkot létrehoznunk.