Záruló rehabilitációs fejlesztések Nagykállóban

A „Rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése az Észak-alföldi Régióban” című projekt keretében új Regionális Pszichiátriai Módszertani Központ épült fel a Sántha Kálmán Szakkórházban, közel 600 millió forint értékű beruházás során. A sajtó munkatársainak most alkalmuk nyílt az új rehabilitációs épület bejárására, így bepillanthattak a központ mindennapi életébe is.

A rehabilitáció azt a célt szolgálja, hogy betegeink megtanulják menedzselni önmagukat, hogy képesek legyenek a saját érdeküket képviselni, alkalmazkodni és újra be tudjanak illeszkedni a társadalomba - fogalmazott Dr. Erdélyi Ágnes a Sántha Kálmán Szakkórház telephelyi orvosigazgató-helyettese. A rehabilitációt minden esetben egyénre szabottan kell tervezni. A felépülés folyamatában számos segítő munkatárs vesz részt, munkájuk szinergiája vezeti a beteg lépéseit a felépülés útján. A rehabilitáció során megtapasztalják saját kompetenciájukat, felelősségüket a gyógyulásuk folyamatában. Ezzel nő az önbizalmuk, fejlődik kapcsolatteremtő készségük, visszanyerik elvesztett készségeiket és új kompetenciákat tanulnak. Az új épület a gyógyítás minden résztvevőjének lehetőséget ad a szakmailag korszerű munka elvégzésére, ez a lehetőség egyben felelősség is, hogy a páciensek megkaphassák azokat a támogatásokat, melyek optimalizálják felépülésüket és segítik őket életük újraépítésében.

A közel 2000 négyzetméteren felépülő kétszintes új központot ezért úgy alakították ki, hogy a munkahelyet és az otthont modelláló kreatív és hotel szárnyával segítse a napirend és az időbeosztás kialakítását, s lehetőség nyíljon többek között művészeti, relaxációs, önképfejlesztési vagy mozgáskoordinációs foglalkozásokra is. A betegek lépésről lépésre fejlődnek és folyamatosan hozzászoknak, hogy a nap minden szakaszában aktívak, van elfoglaltságuk, mintha dolgoznának.

A hotelszárnyban húsz háromágyas kórterem mellett orvosi és adminisztrációs szobát, vizsgálóhelyiséget, nővérpultot, a kreatív szárnyban pedig foglalkoztatót, zeneterápiás termet, tornatermet, kerámiaműhelyt és éttermet alakítottak ki.

A kivitelezés mellett fontos elemét képezte a projektnek rehabilitációs bútorok beszerzése is, ami 9 millió forint feletti értékben valósult meg. A projekt keretében, a fejlesztési program utolsó elemeként lehetőség nyílt a Módszertani Központ fűtéséhez szükséges korszerűbb és hatékonyabb, magasabb élettartamú kazán beszerzésére és telepítésére is, több mint 14 millió forint uniós támogatásból.Várólista
Rendelési idők változása
Fizető betegellátás
Nyugalom Háza
Étkezés - Étlap
Telefonkönyv