Beköltöztek az új Rehabilitációs Központba

Beköltözött új helyére a Sántha Kálmán Szakkórház Pszichiátriai Rehabilitációs Osztálya, miután a betegek és az orvos szakma képviselői birtokba vehették a Regionális Pszichiátriai Módszertani Rehabilitációs Központot.

A beköltözés alkalmából megtartott sajtótájékoztatón Dr. Erdélyi Ágnes, a Sántha Kálmán Szakkórház orvosigazgató-helyettese elmondta, a rehabilitáció azt a célt szolgálja, hogy a betegek megtanulják menedzselni önmagukat, a saját érdeküket képviselni, annak érdekében, hogy képesek legyenek alkalmazkodni és újra be tudjanak illeszkedni a társadalomba. Sokan nem képesek a pénzüket beosztani, napirendet kialakítani, a rehabilitáció során azonban reális énképet alakítanak ki magukról, s aztán már bátran ki mernek állni a világ elé, és jelentkezni a munkaerőpiacon.

Az új központ úgy épült meg, hogy kreatív és hotel szárnyával segítse a napirend és az időbeosztás kialakítását, s lehetőség nyíljon a különböző foglalkozásokra, többek között művészeti, relaxációs, önképfejlesztési vagy mozgáskoordinációs foglalkozásokra. A hotelszárnyban húsz háromágyas kórterem mellett orvosi és adminisztrációs szobát, vizsgálóhelyiséget, nővérpultot, a kreatív szárnyban pedig foglalkoztatót, zeneterápiás termet, tornatermet, kerámiaműhelyt és éttermet alakítottak ki.

Kun József projektvezető tájékoztatása szerint a rehabilitációs beruházás lezártnak tekinthető, már csak a Módszertani Központ fűtéséhez szükséges korszerűbb és magasabb élettartamú kazán beszerzése és telepítése van hátra, amely az elkövetkező napokban esedékes. A kivitelezés mellett fontos elemét képezte a projektnek a rehabilitációs bútorok, berendezések beszerzése is. 

A Sántha Kálmán Szakkórház rehabilitációs szolgáltatásainak fejlesztése közel 600 millió forint értékű európai uniós támogatásból valósult meg.Várólista
Rendelési idők változása
Fizető betegellátás
Nyugalom Háza
Étkezés - Étlap
Telefonkönyv