Alapítvány

 

Neve: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházakért Közhasznú Alapítvány

Célja: A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházakért Közhasznú Alapítvány célja a szabolcs-szatmár-bereg megyei kórházak tárgyi és személyi feltételeinek fejlesztése, eszközbeszerzések, szakmai képzések támogatása, az egészségügyi ellátás színvonalának emelése, a lakosság egészségének megőrzése, a betegségek megelőzése és az egészségügyi felvilágosítás.

Az alapítvány ehhez mérten közhasznú tevékenységeket is folytat. Ilyenek például az egészségmegőrzés, a betegségemelőzés, nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés, a gyógyító- és egészségügyi rehabilitációs tevékenység. Mindezek mellett közhasznú szervezetek számára is biztosít igénybe vehető szolgáltatásokat.

Az alapítvány közhasznú céljainak eléréséhez pályázatokat ír ki, vagy közvetlen támogatást nyújt orvos és ápolás szakmai eszközök vásárlásához. Ezen felül előadásokat, szakmai programokat szervez, részt vesz az országos egészségmegőrző, betegségmegelőző programok rendezvényein, és támogatja is azokat. Támogatja a kórházak tudományos tevékenységét és az ott egészségügyi szakmai tevékenységet folytató személyek szakmai továbbképzését, szakkönyv beszerzését és az egészséges életmóddal kapcsolatos tudományos ismeretterjesztő tevékenységet.

Székhelye: 4400 Nyíregyháza, Szent István u. 68.

Bankszámlaszáma: 68800099-11155410

Adószáma: 18019285-1-15

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Képviselő: Dr. Francz Monika kuratóriumi elnök

Tel.: 42/ 599-700/1904-es mellék 

Honlap: https://josakorhazalapitvany.hu/

Facebook-oldal