Szülészet-Nőgyógyászati osztály

35 szülészeti, és 10 nőgyógyászati ággyal működik a fehérgyarmati székhelyen, biztosítva a folyamatos szülészeti-nőgyógyászati fekvőbeteg ellátást. Két és négy ágyas önálló vizesblokkal, telefonnal és nővérhívó rendszerrel felszerelt kórtermek állnak a betegek rendelkezésére. Külön igényeket a kiemelt komfortfokozatú egy ágyas alapítványi szobáink szolgálják, amelyekben légkondicionáló berendezés, TV, hűtőszekrény, mikrohullámú sütő és számítógép folyamatos internet hozzáféréssel áll betegeink rendelkezésére.

A császármetszés végzésére kialakított műtővel ellátott légkondicionált szülőszobai traktusban három és egyágyas szülőszobák állnak szülőnőink rendelkezésére, biztosítva az alternatív- és az együttszülés lehetőségét, évente a közel kilencszáz szülőnő számára. Gyermekágyas részlegünkön 24 órás rooming-in (baba-mama) rendszer működik állandó gyermekorvosi felügyelet mellett. A problémás újszülöttek, és koraszülöttek ellátását koraszülött részlegünkön biztosítjuk.

Szülészet - nőgyógyászat és speciális szakrendeléseink a fehérgyarmati székhely mellett, a vásárosnaményi telephelyen, és 2006. augusztustól a nyírbátori szakrendelőben is biztosítják a járóbetegek ellátását.
A Fehérgyarmaton működő DEXA (csontsűrűség mérő készülék) ellátási területünk betegeinél elvégzi a szűrővizsgálatokat, míg a további kivizsgálást, és gondozást szakrendeléseink biztosítják. Az osztály orvosai, szülésznői, védőnője alapítványunk támogatásával rendszeresen tartanak szülésfelkészítő tanfolyamokat. Újonnan indult Kismama klubunk várja Fehérgyarmat és vonzáskörzete terheseit, kismamáit.

A fehérgyarmati Menopausa klubunk ma már önállóan egyesületként működik, míg Nyírbátorban 2007-ben alakult meg.

Osztályunk orvosai, és támogatók 1999-ben alapították a "Szatmár-Beregi Újszülöttekért" Alapítványt, mely az egészségmegőrzés, betegségek megelőzés, gyógyító és egészségügyi rehabilitációs tevékenység mellett dolgozóink képzésében, továbbképzésének támogatásában is részt vesz.
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság alapítványunkat 1999-ben közhasznú jogállásúvá nyilvánította.

A folyamatos pénzügyi és technikai hátteret az alapítvány céljai megvalósításához:

 • az alapítványi szobák működtetéséből származó bevételek visszaforgatásából
 • az adóbevallások idején felajánlott 1%-os személyi jövedelemadókból
 • az adományozóktól (vállalkozások, intézetek, gyógyszercégek, magánszemélyek) származó felajánlásokból
 • a rendszeres pályázatírás során elnyert támogatásokból

biztosítják.

Az alapítvány honlapjának címe: www.szbu.shp.hu

2006-ban a Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürdő elnyerte az Egészségügyi Minisztérium "Bababarát Kórház" címre való felkészüléssel járó támogatást.

 • nogyogy
 • nogyogy
 • nogyogy
 • nogyogy
 • nogyogy
 • nogyogy
 • nogyogy
 • nogyogy
 • nogyogy


Osztályos orvosok

NévTitulusEmail cím
dr. Szőke József szakmai vezető főorvos Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
dr. Berko Flaviu adjunktus  
dr. Demjén Zoltán főorvos  
dr. Esze Tamás főorvos  
dr. Major Klaudia szakorvos  
dr. Papp György szakorvos  
dr. Prosenszki Melinda adjunktus  
dr. Simon András főorvos  
dr. Simon Zsanett szakorvos  
dr. Veres Zsuzsanna rezidens