Fehérgyarmati Kórház és Gyógyfürdő betegellátási rendje

Érvényes: 2020. november 12-től visszavonásig

Az új típusú koronavírus járványban megfertőződött betegek számának rohamos emelkedése miatt a Fehérgyarmati Kórház és Gyógyfürdő fekvőbeteg szakellátása teljes egészében COVID betegek ellátására tér át.

Ezzel együtt Fehérgyarmaton valamennyi járóbeteg szakrendelés a Gyermekgyógyászat kivételével - felfüggesztésre kerül. Az előjegyzett járóbeteg-, és fekvőbeteg ellátásokat valamennyi telephelyünkön elhalasztottuk. A sürgősségi járóbeteg ellátást az SZSZBMK egyéb telephelyein működő sürgősségi szakrendelések és sürgősségi betegellátó helyek biztosítják, amelyek elérhetőségéről a honlapunkon tájékoztatjuk a beteginket. (Mátészalka, Vásárosnamény, Nyírbátor, Nyíregyháza). Az onkológiai szűrővizsgálatokat helyszín és időpontegyeztetés alapján (Mátészalka, Vásárosnamény) biztosítjuk.

tovább olvasom

Plüss Kommandó Koraszülött Hadművelet

Az Alapítvány az Alapítványokért Alapítvány (AAA) egyik országos kezdeményezése, hogy „Plüss Kommandó Koraszülött Hadművelet” elnevezésű programja keretében inkubátorba helyezhető orvosi textil eszközökkel szerelje fel a magyarországi koraszülött osztályokat.

tovább olvasom

Gyászhír - Dr. Katona Sándor

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórház Fehérgyarmati Kórház és Gyógyfürdő vezetése mély megrendüléssel tudatja, hogy 2020. január 27-én életének 89. évében elhunyt

Dr. Katona Sándor,

foglalkozás-egészségügyi főorvos.

tovább olvasom

Gyászhír - Dr. Somorjai Zsolt

A mai napon értesültünk róla, hogy

Dr. Somorjai Zsolt,

a Szatmár-Beregi Kórház (és Gyógyfürdő) volt gazdasági igazgatója (2000. április 1.-2011. január 13.)
életének 76. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt.
Kiváló szakmai felkészültséggel rendelkezett, felelősségteljes, fáradhatatlan, következetes és elismert vezető volt.
Sajátos humorával a komoly, néha feszült helyzeteket is sikerült kellemesen feloldania.
Embersége, közvetlensége miatt a kórház dolgozói tisztelték, nagyra becsülték.

Temetéséről a család a későbbiekben intézkedik

Adomány a LEGO-tól

A világszerte ismert cég nagy értékű adományokkal segítette a Fehérgyarmati a Vásárosnaményi Kórház Gyermekosztályának gyógyító és ápolási munkáját. A beteg gyermekek ellátását többek között új betegőrző monitorok, vérnyomásmérők, újszülött újraélesztő asztal, infúziós pumpák, váladékszívók, segítik a fehérgyarmati osztályon. A vásárosnaményi Gyerekosztályra pedig EKG készüléket, 24 órás vérnyomásmérő készüléket, légzésfigyelőket, hordozható oxigén szaturáció mérőket, mobil szívókészüléket, csecsemőmérlegeket, inhaláló készüléket hozott a cég. Sok szülő a betegágy mellett izgul a gyermekéért, az ő kényelmüket új fotelek, kempingágyak szolgálják a jövőben.

tovább olvasom

Véradóbarát kórház

A Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) kitüntetéseket adott át november 24-én Budapesten, a véradók napja alkalmából rendezett ünnepségen. Az eseményen a sokszoros véradókat, a véradóbarát munkahelyeket és a véradás ügyének támogatóit díjazták, idén összesen 64-en kaptak elismerést. A Véradóbarát munkahely címet 18-an nyerték el, több vállalat és cég mellett a kecskeméti és az egri törvényszék, Salgótarján önkormányzata, a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV), valamint a Fehérgyarmati Kórház és Gyógyfürdő, amelynek képviseletében Dr. Kovács Gábor telephelyi orvosigazgató-helyettes úr vette át a kitüntetést.

tovább olvasom