Sebészeti osztály


A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Fehérgyarmati telephelyének sebészeti osztálya jelenleg, az egészségügyi ellátás átalakulása után, 35 ágyon látja el betegeit.
Mind a fehérgyarmati, mind a vásárosnaményi térség sebészeti, baleseti sebészeti és orthopediai járóbetegeit mindkét telephelyen üzemelő szakorvosi rendelések fogadják.

Fekvőbetegeinket a fehérgyarmati telephely sebészeti osztályán kezeljük. Itt működik az osztályt kiszolgáló két műtőtermes, korszerűen felszerelt és a szakmai elvárásoknak megfelelő Központi Műtő is. Az osztály tevékenységi köréből kiemelhető az 1992. óta nagy esetszámmal végzett laparoszkópos epehólyageltávolítás, intraoperatív epeútfeltárás. Vakbélműtéteink egy részét lágyék-, hasfali sérvek jelentős részét már szintén laporoszkópos úton végezzük. Mind a műtét utáni hegsérvek, mind a lágyéksérvek műtétei során módunk van implantatum beültetésére, így feszülésmentes hasfalreconstructiora, ezáltal csökkentve a kiújulás lehetőségét.

Gyomor- és bélműtétek végzéséhez a legmodernebb egyenes és körvarrógépek állnak rendelkezésre. Ennek köszönhetően az alsó harmadi végbélrákok műtétei során egyre ritkább esetben kerül sor végbél kiirtásra.
Visszér és végbél műtétek során törekszünk a minimal invasiv technikák alkalmazására.

Traumatológiai ellátás során egyre szélesebb körben alkalmazzuk a modern és kíméletesebb intramedullaris synthesiseket. Az operált végtag és csípőtáji töröttek korai rehabilitációját biztosítja a telephelyen működő Rehabilitációs Központ. A krónikus térdizületi betegségben szenvedők, és sportsérültek ellátásában egyre nagyobb szerepe van a diagnosztikus és a therápiás arthroscopiának. Jelentős számban végzünk elülső keresztszalag pótlást arthroscopos úton, autológ implantatum beültetésével.
A fentiek mellett az osztály törekszik a csaknem teljes körű sebészeti és traumatológiai, mozgásszervi sebészeti ellátásra

  • sebeszet
  • sebeszet
  • sebeszet
  • sebeszet
  • sebeszet
  • sebeszet
  • sebeszet


Osztályos orvosok

NévTitulusEmail cím
dr. Borbély Imre osztályvezető főorvos dr.borbely.imre@szszbmk.hu
dr. Dóbus György adjunktus
dr. Flaskár Jelena műtővezető főorvos dr.flaskar.jelena@szszbmk.hu
dr. Jadallah Amin főorvos
dr. Mahmoud El Ali főorvos
dr. Varga Lehel ortopéd főorvos
dr. Vass László ortopéd főorvos