SpyGlass bemutató a Jósa András Oktatókórházban

Közel egy éve, 2017 júliusa óta végeznek speciális epeúti endoszkópos vizsgálatokat a Jósa András Oktatókórház I. Belgyógyászati Osztályának Endoszkópos Laboratóriumában, annak a beszerzésnek köszönhetően, amely biztosította ehhez a tárgyi feltételeket.

Az országban egyedülálló, mintegy 15 millió forint értékű SpyGlass DS típusú diagnosztikai készülékhez a Bige Holding Kft. jóvoltából jutott hozzá az osztály, négy kiegészítő készüléket pedig saját erőforrásából vásárolt meg a Jósa András Oktatókórház, egyenként közel 1,5 millió forint értékében.

A speciális eszköz az epevezetékben végzett endoszkópos vizsgálatot teszi lehetővé azzal, hogy közvetlen vizuális megjelenítést biztosít az epeutak vonatkozásában. Ezáltal lehetőség nyílik a különböző ismeretlen eredetű epeúti szűkületek természetének meghatározására, szövettani mintavételre, illetve a beékelődött nagy epeúti kövek összetörésére és eltávolítására.

A speciális endoszkóp csak különleges esetekben segít a diagnosztikában és a kőeltávolításban, nem helyettesíti, hanem inkább kiegészíti a korábbi műtéti beavatkozásokat, a hagyományos epeúti vizsgálatokat. A csúcstechnológiás endoszkópos készülék, amelynek kizárólagos magyarországi forgalmazója a Micromedical Kft., a legmagasabb színvonalú ellátást biztosítja a bizonytalan eredetű epeúti betegségek diagnosztikájában.

Az országban jelenleg is ez az egyetlen kolangioszkóp, ezért a hazai gasztroenterológia és endoszkópia jeles képviselőit vendégül látva bemutató vizsgálatokat végeztek az I. Belgyógyászati Osztály Gasztroenterológiai részlegén. A bemutatón a szegedi, pécsi és debreceni klinikák, a Honvédkórház és az Országos Onkológiai Intézet vezető orvosai és asszisztensei vettek részt.


Online előjegyzés
Várólista
Rendelési idők változása
Fizető betegellátás
Vizsgálatkérők
Étkezés - Étlap
Telefonkönyv
Babybox fotógaléria
Life Story Baby fotógaléria