Hospice részleg a Jósa András Oktatókórházban

Hospice részleg kezdi meg működését a Jósa András Oktatókórház Onkoradiológiai Osztályán.

A hospice ellátás a súlyos betegségük végstádiumában lévő, elsősorban daganatos betegek humánus, összetett ellátását jelenti multidiszciplináris csoport segítségével. Célja a betegek életminőségének javítása: testi és lelki szenvedéseik enyhítése, fizikai és szellemi aktivitásuk támogatása, valamint a hozzátartozók segítése a betegség és a gyász terheinek viselésében.

„A hospice ellátásban orvosok, ápolók, pszichológusok/mentálhigiénikusok vesznek részt. A munkacsoport tagjai így komplex, testi-lelki támaszt tudnak nyújtani betegeknek és hozzátartozóknak egyaránt. Az osztály dolgozói nagy lelkesedésessel, szakértelemmel és humánummal tekintenek a részlegen rájuk váró feladatok elé” - fogalmazott a részleg átadása alkalmából dr. Vass Judit részlegvezető főorvos.

„Rendkívül fontos, hogy a végstádiumban lévő betegek szenvedéseit a lehetőségekhez mérten minél inkább enyhíteni tudjuk, és nyugodt környezetben, szeretteik körében, emberi méltóságukat a végsőkig megőrizve kapják meg a szakmailag is minden szempontból megfelelő ellátást. Nyolc ágyon kezdődik meg az ellátás, a betegeket várólista alapján vesszük fel a részlegre. A kórház és az osztály tervei és reményei szerint a részleg beindulása csak az első lépcsőfokot jelenti, ami a kezdete lehet annak, hogy a későbbiekben tovább bővüljön a hospice ellátás kapacitása Nyíregyházán” – tette hozzá dr. Erfán József osztályvezető főorvos.


Online előjegyzés
Várólista
Rendelési idők változása
Fizető betegellátás
Vizsgálatkérők
Étkezés - Étlap
Telefonkönyv
Babybox fotógaléria
Life Story Baby fotógaléria