30 éves a Rehabilitációs Osztály

2017-ben ünnepelte fennállásának 30. évfordulóját a Jósa András Oktatókórház Mozgásszervi Rehabilitációs Osztálya.

Az osztály a régi sebészeti épület második emeletén, 40 ággyal és 25 fővel kezdte meg működését, akkoriban éves szinten 575 beteget láttak el. A jelenlegi helyére 1999-ben költöző osztályon most közel 120 ággyal, 50 fő dolgozói létszámmal kezelnek évente 1300 beteget.

2001-től dr. Szilassy Géza vezeti az osztályt. 2010-ben összevonták a Szeptikus Sebészeti és a Mozgásszervi Rehabilitációs Osztályt. Ennek következtében az osztály mind ágylétszámban, mind technikai struktúrában kibővült, a szakorvosi létszám pedig növekedett.

Az osztály életében fontos mérföldkövet jelentett a jelenlegi épület felújítása és egy új terápiás blokk felépülése 2015-ben. Az uniós pályázat következtében megvalósuló fejlesztéseknek köszönhetően már valóban a legmodernebb körülmények között zajlik a rehabilitációs ellátás Nyíregyházán.

Az orvosi rehabilitáció csapatmunka. Terapeuták, gyógytornászok, logopédusok, masszőrök közös erőfeszítésének eredménye a kiemelkedő színvonalú rehabilitációs gyógyító munka a Jósa András Oktatókórházban.


Online előjegyzés
Várólista
Rendelési idők változása
Fizető betegellátás
Vizsgálatkérők
Étkezés - Étlap
Telefonkönyv
Babybox fotógaléria
Life Story Baby fotógaléria