Gyermeksebészeti eszközöket adományozott a LEGO

A LEGO Manufacturing Kft. összesen több mint 27 millió Ft értékű gyermeksebészeti eszközöket adományozott a Jósa András Oktatókórház Gyermekosztályának.

A cég Helyi Közösségi Szerepvállalás Programjának keretén belül adományozott berendezéseknek köszönhetően ezentúl laparoszkópiás torony és videogasztroszkóp készülék segíti az Oktatókórház kis betegeinek gyógyulását. A program sajátossága, hogy a vállalat dolgozói ajánlhatnak olyan jótékonysági projekteket, amelyeket közvetlen lakókörnyezetükben szeretnének megvalósítani. Az adomány ötletgazdája a LEGO nyíregyházi minőségbiztosítási igazgatója, Ruzsinszky-Takács Ilona volt.

Az átadóünnepségen Jesper Hassellund Mikkelsen a nyíregyházi LEGO gyár igazgatója, a LEGO csoport alelnöke elmondta, a cég rendkívül fontosnak tartja a társadalmi szerepvállást, és különösen szívén viseli a hátrányos helyzetű, beteg gyerekek megsegítését és támogatását, hiszen a gyermekek a jövő építői és reménységei.

A megyében egyedül a Jósa András Oktatókórházban található gyermeksebészeti műtő, ezért is örömteli és szükségszerű, hogy a LEGO által felajánlott sebészeti eszközök révén tovább fejlődik az ellátás színvonala a 15 ágyas Gyermeksebészeti részlegen - fogalmazott dr. Adorján Gusztáv, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgató-főorvosa.

Dr. Dicső Ferenc, a Jósa András Oktatókórház Gyermekosztályának osztályvezető főorvosa kórháztörténeti pillanatnak nevezte az új Gyermeksebészeti műtő küzelmúltban történő beindulását. Az új sebészeti eszközök XXI. századi színvonalon biztosítják a gyermeksebészetben is egyre gyakoribb endoszkópos beavatkozások feltételeit, amelyek a hagyományos, nyílt műtéteket helyettesítik.

A laparoszkópos torony a kis betegek testébe vezetett kamera segítségével kiméletesebb, kisebb bemetszésekkel elvégezhető műtéteket, ezáltal gyorsabb felépülést tesz lehetővé, a videogasztroszkóp pedig az emésztőrendszeri megbetegedések diagnosztizálásában elengedhetetlen.

Köszönjük a LEGO-nak a felajánlást!


Online előjegyzés
Várólista
Rendelési idők változása
Fizető betegellátás
Vizsgálatkérők
Étkezés - Étlap
Telefonkönyv
Babybox fotógaléria
Life Story Baby fotógaléria