Dr. Szócska János főorvosról nevezték el a Fül-Orr-Gégészeti Osztály műtőjét

Dr. Szócska János főorvosról nevezték el a Jósa András Oktatókórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának műtőjét.

A 6 éve elhunyt főorvos 90. születésnapjának apropójából is aktuális ünnepségen munkásságára és életútjára tekintettek vissza a jelenlévők, a kiemelkedő orvosegyéniség emléktáblát is kapott.

Dr. Fülöp Imre, a Jósa András Oktatókórház Fül-Orr-Gégészet és Fej- Nyaksebészeti Osztályának osztályvezető főorvosa úgy fogalmazott, az osztály dolgozói utódjaiként és tanítányaiként is fontosnak tartották, hogy méltó módon tisztelegjenek Szócska főorvos emléke előtt.

Dr. Szócska János 1969 és 1994 között vezette a nyíregyházi kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályát Még nyugdíjazása után is, egészen haláláig aktívan részese volt az osztályon folyó munkának. Páratlan tudású, de szerény emberként emlékeznek rá, aki szívügyének tekintette a megye betegeinek lehető legjobb ellátását biztosító feltételek megteremtését, és a fiatal orvosgeneráció ambicionálását, tanítását.

Munkássága sok tekintetben nevezhető úttörőnek, megelőzte korát többek között a fül-orr-gégészeti daganatos betegek műtéti lehetőségeit és a féloldali hallásvesztés okait kutató tevékenységében. Fáradhatatlan szervező munkája teremtette meg a kor követelményeinek megfelelő, a szakma valamennyi szegmensét lefedő Fül-Orr-Gégészeti Osztály alapjait Nyíregyházán, elévülhetetlen érdemeket szerzett az osztály szakmai elismertségében.

Örökségére méltán lehetünk büszkék mindannyian.


Online előjegyzés
Várólista
Rendelési idők változása
Fizető betegellátás
Vizsgálatkérők
Étkezés - Étlap
Telefonkönyv
Babybox fotógaléria
Life Story Baby fotógaléria