Civilként mentett életet a műtősfiú

Gyakran halljuk a közhelyként elkönyvelt mondatot, miszerint az egészségügyi dolgozók munkája nem egyszerűen rutin, hanem hivatás, amely a munkaidő lejártával is meghatározza életüket. 2015 szilveszterén Bacskai Gergő személyesen is megtapasztalhatta, mennyire igaz is ez a kijelentés.

A Jósa András Oktatókórház Központi műtőjében dolgozó műtőssegéd éppen az újévi ünneplésből vezetett hazafelé, amikor az út szélén mozdulatlanul fekvő emberre lett figyelmes, akinek felesége kétségbeesetten kiáltott segítségért. Megállt és megvizsgálta a beteget, akinek nem működtek az életfunkciói, ezért nagy lélekjelenléttel cselekedett, kihívta a mentőket, kiérkezésükig pedig azonnal megkezdte az újraélesztést. A mentősök megérkezését követően segédkezett nekik a négykezes újraélesztésben is.

Bacskai Gergő elmondta, nem tartja magát hősnek, ösztönösen cselekedett, úgy gondolja, bárki hasonlóan tett volna a helyében.
Mint mondta a mai világ legnagyobb problémájának éppen az emberek szenvtelenségét tartja, azt, hogy nem törődünk eléggé egymással, így nem vesszük észre a másik problémáit. Az infarktust szenvedett beteget látva, különösen szilveszter éjszakáján, a legtöbben legyintve arra gondolhattunk volna, biztos csak túl jól sikerült számára az ünneplés. A műtősfiú nem intézte el egy vállrándítással a dolgot, így megmentette embertársa életét.

Az eset rávilágít arra is, hogy mennyire fontos tisztában lennünk az újraélesztés alapvető tudnivalóival, hiszen bármikor olyan szituációba kerülhetünk, amikor életet menthetnek ezek ez ismeretek.


Online előjegyzés
Várólista
Rendelési idők változása
Fizető betegellátás
Vizsgálatkérők
Étkezés - Étlap
Telefonkönyv
Babybox fotógaléria
Life Story Baby fotógaléria