Átadták az új Központi Rehabilitációs Egységet Nyíregyházán

Átadták az új Központi Rehabilitációs Egységet és a felújított régi rehabilitációs épületet a Jósa András Oktatókórházban augusztus 12-én.

Az átadóünnepségen Dr. Adorján Gusztáv, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója elmondta, a Rehabilitációs Osztályt érintő beruházás szinte „megbújt” a Tömbkórház projekt nagy elemei között, de rendkívül örömteli, hogy a kételyek ellenére zavartalan betegellátás mellett sikerült megvalósítani a fejlesztéseket, és alig egy évvel az alapkő letétele után birtokba venni az új létesítményt.

A Rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése az Észak-alföldi Régióban című projekt keretében két év alatt hat betegellátó intézményben, 4,3 milliárd forintos beruházás valósul meg. Az uniós támogatású pályázat a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház és nagykállói Sántha Kálmán Szakkórház fejlesztését is magában foglalja.

Ahhoz, hogy egy beteg újra a társadalom hasznos, teljes értékű tagja legyen, nem elég gyógyultan kiengedni a kórházból, komplex rehabilitációban kell részesülnie. A Jósa András Oktatókórház rehabilitációs szolgáltatásait érintő több mint félmilliárd forint értékű projekt célja ezért egy modern, beteg- és környezetbarát egészségügyi rehabilitációs osztály kialakítása.

Kozma Péter, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja úgy fogalmazott, minden területen meg kell becsülni az egészségügyi dolgozók mindennapos áldozatos, felelősségteljes munkáját.

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere kiemelte, hangsúlyosan fontos a város számára, hogy a fejlesztéssel sikerült megteremteni a kiérdemelt modern, színvonalas körülményeket betegek, orvosok és szakdolgozók számára egyaránt. A megújuló rehabilitációs szolgáltatások elősegítik majd, hogy a páciensek minél előbb visszatérhessenek a közösségbe, a munka világába, ezért a város részéről a jövőben is töretlen támogatásáról biztosította az intézményt.

Dr. Szilassy Géza, a Jósa András Oktatókórház Szeptikus Sebészeti és Mozgásszervi Rehabilitációs Osztályának osztályvezető főorvosa kifejtette, a projekt keretében a kórház jelenleg meglévő rehabilitációs osztályát 2–4 ágyas, külön vizesblokkal ellátott kórtermek kialakításával és a nővér segélyhívó-rendszer modernizálásával fejlesztették. Emellett a mintegy 1200 négyzetméteren felépülő Központi Rehabilitációs Egységben a földszinten többek között masszázshelyiség, szénsavas fürdőkád és víz alatti vízsugár-masszázs, az első emeleten pedig gyógytornaterem és fizikoterápiás részlegek kapnak helyet. Az új épület és a jelenlegi osztály fedett folyosós összeköttetést kap a Szülészeti épülettel. A projekthez tartozik továbbá még egy folyamatban lévő fejlesztés is, amely a szülészeti tömb földszinti részét érinti.

Az intézményben mozgásszervi, járóbeteg- és kardiológiai rehabilitációs tevékenységet végeznek, a járóbeteg kardiológiai rehabilitációban a megyében évente 170–200 ezer, klasszikus mozgásszervi rehabilitációban a megye kétharmada, azaz több mint 300 ezer lakos ellátása tartozik az osztályhoz. Emellett a Tiszántúlon a speciális, gerincvelősérült betegeket is az Oktatókórház látja el nagyrégiós szinten, ami azt jelenti, hogy másfél millió ember tartozik az intézményhez.


Online előjegyzés
Várólista
Rendelési idők változása
Fizető betegellátás
Vizsgálatkérők
Étkezés - Étlap
Telefonkönyv
Babybox fotógaléria
Life Story Baby fotógaléria