Felszentelték az új tömbök kegyeleti szobáit

A történelmi egyházak évek óta teljesítenek lelki szolgálatot a Jósa András Oktatókórházban, az intézeti könyvtárban található kápolnában istentiszteleteken és miséken vehetnek részt betegek, hozzátartozók és dolgozók egyaránt, és igénybe vehetik a lelkipásztorok segítségét, támogatását is.

Az elmúlás az élet természetes velejárója, különösen egy kórházban sajnálatos, de elkerülhetetlen része a mindennapoknak, így az ilyen esetekben szokásos szertartások is a felekezetek feladatai közé tartoznak, az elhunytaktól való búcsú méltó körülményeinek megteremtése rendkívül fontos.

A kegyeleti szoba szakrális tér, ahol a gyötrődő lélek megnyugvásra lelhet, a hozzátartozóknak, barátoknak pedig felekezeti hovatartozás nélkül lehetősége nyílik megélni a gyász intim pillanatát.

Az Oktatókórház minden osztályán található kegyeleti szoba, elsőként Nyíregyházán fogalmazódott meg kialakításuknak gondolata. Az Egészségügyi Minisztérium 2003-ban rendeletben írta elő a kegyeleti helyek biztosítását egészségügyi intézményekben. A Jósa András Oktatókórház már a rendelet hatálybalépése előtt létesített kegyeleti helyiségeket elsőként a nőgyógyászati és fül-orr gégészeti osztályokon.

Május 20-án ökumenikus szertartás keretében szentelték fel az új Onkológiai és Gyermekgyógyászati Tömbök kegyeleti szobáit is a görög és római katolikus, a református és az evangélikus egyházak képviselői.


Online előjegyzés
Várólista
Rendelési idők változása
Fizető betegellátás
Vizsgálatkérők
Étkezés - Étlap
Telefonkönyv
Babybox fotógaléria
Life Story Baby fotógaléria