Megindul a betegellátás az új Gyermekgyógyászati Centrumban

Évente közel tízezer fekvő és százezer ambuláns kis beteget kezelnek a Jósa András Oktatókórház Gyermekosztályán számos olyan speciális ellátással együtt, melyek csak ezen az osztályon érhetőek el a megyében. Éppen ezért fontos mérföldkőhöz érkezett a gyermekellátás Szabolcs- Szatmár-Bereg Megyében a Tömbkórház felépülése, és a műszerpark fejlesztése kapcsán.

Megkezdődött a Jósa András Oktatókórház Gyermekosztályának átköltözése az új Gyermekgyógyászati Tömb épületébe- tájékoztatott Dr. Dicső Ferenc a Gyermekgyógyászati Osztály osztályvezető főorvosa. A költözés során a folyamatos betegellátás zavartalanul üzemel, a betegutak szervezésével a gyermekellátás egyetlen területe sem sérül.

Először a gyermek sürgősségi egy része, valamint 17 szakrendelő költözik át, így április 13-ától, hétfőtől már az új épületben fogadják a kis betegeket.

Ezt követően kerülnek át a további részlegek az új tömbbe, melynek mélyföldszintjén a gyermekradiológia, földszintjén a sürgősségi részleg és a szakrendelések, első emeletén a csecsemő, kisded és gyermek belgyógyászat, a második emeleten az újszülött intenzív és a koraszülött részleg található, ahová egy másik sikeres projektnek köszönhetően közel klinikai műszerek kerülnek 300 millió ft értékben.

A harmadik szinten a gyermek intenzív, a sebészet, valamint a neuropszichiátria kap helyet egy gyermek sebészeti műtővel és endoszkópos laborral együtt.

A Gyermekosztály költözése a tizenöt milliárd forintból megvalósuló Tömbkórház projekt részeként valósult meg.


Online előjegyzés
Várólista
Rendelési idők változása
Fizető betegellátás
Vizsgálatkérők
Étkezés - Étlap
Telefonkönyv
Babybox fotógaléria
Life Story Baby fotógaléria