Külföldi csúcstechnológia az Onkológiai Tömbben

A legkorszerűbb szakmai ismeretekkel gazdagodtak a Jósa András Oktatókórház fizikusai, akik az új onkoradiológiai eszközpark működtetésére felkészítő szakmai továbbképzéseken vettek részt Svájcban.

Elismert külföldi szakemberek segítségét is igénybe veszi intézményünk az Onkológiai Tömb új csúcstechnikájú eszközeinek bemérési, üzembe helyezési munkálatai során, amelyek a sugárterápiás ellátás mielőbbi újraindulásának előfeltételét jelentik.

A szakmai program keretében a Jósa András Oktatókórház Onkoradiológiai Osztályának két fizikus munkatársa, Dr. Csiribán Mihály és Kóródi László egy hetes továbbképzésen vett részt a Varian, Zug városában található oktatóközpontjában.

A tudományos képzéseken a besugárzástervező-rendszer és a lineáris gyorsító üzemeltetéséhez kapcsolódó elméleti és gyakorlati ismeretekről esett szó.

A Zürichtól mintegy 30 kilométerre fekvő, festői szépségű alpesi városkában többek között brit, francia, német, grúz, egyiptomi és algériai szakemberek is részt vettek a tanfolyamokon, így munkatársainknak a nemzetközi szakmai kapcsolatok elmélyítésére és olyan tudományos ismeretek cseréjére is lehetősége nyílt, amelyeket kiválóan alkalmazhatnak majd mindennapi munkájuk során.

Dr. Csiribán Mihály két alkalommal a Zürichi Egyetemi Kórház világhírű Onkoradiológiai Klinikájára is ellátogathatott, ahol az Onkológiai Tömb új Varian TrueBeam típusú lineáris gyorsítójának első prototípusán mutatták be a legmodernebb technikákat.

Az elsajátított ismeretek, tapasztalatok révén munkatársaink felkészülhettek a valóban minden szempontból XXI. századi színvonalú betegellátásra.

A későbbiekben az Onkoradiológiai Osztály orvosai is részt vesznek szakmai továbbképzéseken Zugban.


Online előjegyzés
Várólista
Rendelési idők változása
Fizető betegellátás
Vizsgálatkérők
Étkezés - Étlap
Telefonkönyv
Babybox fotógaléria
Life Story Baby fotógaléria