Letették a rehabilitációs épület alapkövét a Jósa András Oktatókórházban

Több mint félmilliárd forintos uniós támogatásból új rehabilitációs osztály épül Nyíregyházán, az épület alapkövét augusztus 28-án tették le a Jósa András Kórházban. Mangol Csilla főigazgató köszöntőjében elmondta, nemcsak helyi, hanem regionális és országos feladatokat is ellátnak, így nagy szükség van egy ilyen épületre.

 A fejlesztések során a kórház meglévő felnőtt rehabilitációs osztályán új, 2-4 ágyas, külön vizesblokkal ellátott kórtermeket alakítanak ki, modernizálják a nővér segélyhívó-rendszert, valamint a régi osztályt kibővítve létrejön egy 1200 négyzetméteres Központi Rehabilitációs Egység, ahol a földszinten többek között masszázshelyiség, szénsavas fürdőkád és víz alatti vízsugár-masszázs kap helyet, az első emeleten pedig gyógytornatermet, masszázs- és fizikoterápiás helyiségeket alakítanak ki.

A Jósa András Oktatókórház rehabilitációs szolgáltatásait érintő, több mint félmilliárd forint értékű projekt céljai között egy modern technológiával felszerelt, beteg- és környezetbarát irányelvek mentén kialakítandó egészségügyi rehabilitációs osztály szerepel. A várhatóan jövő év tavaszára elkészülő új részlegen mozgásszervi rehabilitációs és kardiológiai rehabilitációs tevékenységet is végeznek majd a szakemberek. A részlegen jelenleg 56 ágyon végeznek gyógyító munkát, ez leszűkül 36 ágyra, a maradék 20 speciális férőhelyen pedig a gerincvelősérültek ellátását végzik majd.

A klasszikus mozgásszervi rehabilitáció során 300–400 ezer fő ellátása valósulhat meg, a kardiológiai rehabilitáció pedig 170–200 ezer beteget érint.

A beruházás a tervek szerint 471 953 697 forintból valósul meg.

 


Online előjegyzés
Várólista
Rendelési idők változása
Fizető betegellátás
Vizsgálatkérők
Étkezés - Étlap
Telefonkönyv
Babybox fotógaléria
Life Story Baby fotógaléria