Veszteség-feldolgozó csoport indul a Nyíregyházi Jósa András Tagkórház Szülészet-Nőgyógyászati Osztályán

„A gyász az ár, amit meg kell fizetnünk azért, hogy volt merszünk szeretni.” (Yalom)

Veszteség-feldolgozó csoport indul Nyíregyházán, babájukat a várandósság alatt vagy a szülés környékén elvesztő nők, férfiak, illetve párok számára.

A VENDÉGBABÁK csoport a vetélés, halvaszülés vagy a baba korai halála utáni gyász támogatását, a fájdalom enyhítését szolgálja.

Itt, a sorstársközösségen alapuló csoportban a gyászoló megtapasztalja, hogy másnak is hasonló fájdalommal kell megküzdenie.

Lehetősége van, hogy gondolatait és érzéseit megossza, és megértésre találjon. Mások tapasztalataiból erőt meríthet ahhoz, hogy hogyan vészelje át élete talán legnehezebb időszakát.

A csoportba egyedül és párban is lehet jelentkezni, hogy a szülők együtt vegyenek részt a csoportmunkában, hiszen így egymást is segíthetik a gyászfeldolgozás folyamatában.

A foglalkozássorozat 10 alkalmas, előre meghatározott időpontokban, kéthetente keddi napokon 17.00-19.00 között lesznek a csoportülések.

A csoport az első két alkalommal nyitott, itt még van lehetőség csatlakozásra, majd a második alkalom végén zárttá válik, új jelentkezőt nem fogad.

Az első alkalom előtt sor kerül egy előzetes beszélgetésre, amelyet külön egyeztetünk. Ekkor lehetőség nyílik részletesebben tájékozódni a programról, választ kapni az esetleg felmerülő kérdésekre, és megismerkedni a csoportvezetővel.

Első időpont: 2024. április 9.

A csoport létszáma maximum 6-10 fő.

A Vendégbaba csoportban a részvétel ingyenes.

A csoport vezetője Kerepesi-Keresztúry Gabriella alkalmazott egészségpszichológiai szakpszichológus jelölt, perinatális szaktanácsadó, gyászcsoportvezető.

Helyszín: Nyíregyházi Jósa András Tagkórház, Szülészet-Nőgyógyászati Osztály, 3. emeleti megbeszélő.

ELŐZETES BEJELENTKEZÉS SZÜKSÉGES a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen vagy a +36/20-260-1110 telefonszámon.

Kérdés esetén keressen bizalommal elérhetőségeimen!


Online előjegyzés
Várólista
Rendelési idők változása
Fizető betegellátás
Vizsgálatkérők
Étkezés - Étlap
Telefonkönyv
Babybox fotógaléria
Life Story Baby fotógaléria