Lezárult „az orvosok mátészalkáért” című projekt a mátészalkai kórházban

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház „Foglalkoztatás támogatása egészségügyi intézmények számára” című, TÁMOP-6.2.4/A/11/1 azonosító számú pályázati kiírás keretében 3 fő rezidens mátészalkai kórházban történő foglalkoztatására nyert el támogatást 11 636 050 Ft összegben. A projekttől való elvárás volt az intézmény részéről, hogy az alkalmazni kívánt 3 rezidens orvos szakképesítésük megszerzését követően nagymértékben javítaná a térségben jellemző elöregedési tendencia, munkanélküliség és a csökkenő orvos létszám miatt kialakult egészségügyi ellátást. A pályakezdő orvosok intézményi hiányterületek felé történő orientálása az egészségügyi ellátórendszer jövőbeni hatékony működtetésének alapfeltétele.

A TÁMOP-6.2.4.A-11/1-2012-0056 azonosító számú, Orvosok Mátészalkáért című projekt 2013. április 1-vel vette kezdetét, és 2015. január 31-én fejeződik be. A projekt keretében végül 2 rezidensjelölt, és egy gyógyszerész került felvételre.

A rezidensek felvételére 2013. szeptember 01-től (radiológia), 2013. október 15-től (belgyógyászat), valamint 2014. január 01-től (gyógyszerész) került sor. Kiemelkedően fontos a radiológiai hiányszakma utánpótlása szempontjából a felvett kolléga képzése, szakvizsgát követő intézményben tartása.

A projektben résztvevő orvosokat a felvételüktől számított egy-egy évig foglalkoztatja az intézmény a pályázat keretében, majd ezt követően egy éves továbbfoglalkoztatási kötelezettsége van a kórháznak.

 Várólista
Fizető betegellátás
Vizsgálatkérők
TelefonkönyvÉtkezés - Étlap