Felújított műtő Mátészalkán

Kétmilliárd forintos projekt keretében végeztek felújítási munkálatokat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Északi Pólusában, Mátészalkán. Mangol Csilla főigazgató elmondta, a beruházást száz százalékban uniós pénzből fedezik, 600 millió forintot fordítanak a kórház elhasznált gépparkjának cseréjére és az új gépek megvásárlására.

Az építési beruházás két ütemben zajlik Az elsőben a mátészalkai központi tömbben található műtőblokk szorult renoválásra, műszaki állapota nem volt megfelelő, felszerelései elavultak, korszerűtlenek voltak. A másodikban a fehérgyarmati intenzívterápiás-osztály újul meg. A projekt célja, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Északi Pólusán is korszerűsödjön a betegellátás.

A projekten belül a Központi Műtő felújítása bruttó 85 millió forintba került, mintegy 773,33 négyzetméter újult meg. A rekonstrukció a leromlott állapotú padlóburkolatok, falburkolatok és álmennyezetek cseréjét, az álmennyezet nélküli helyiségekben álmennyezet kialakítását, belső nyílászárók cseréjét foglalta magába.

A műtőbe az előkészítőből, illetve a bemosakodóból vezető ajtók tönkrement vezérlése felújításra szorult. A műtő előkészítők fa, nyíló ajtóit ki kellett cserélni automata, középen megnyíló fémszerkezetű, betekintő nyílással felszerelt tolóajtókra. A bemosakodót, általános helyeken, öltözőkben, vizesblokkokban a szanitereket és elhasználódott gépészeti rendszereket újakra cserélték, a műtőben 4 db műtőlámpa beszerzésére került sor.

A munkálatok körülbelül 100 napot vettek igénybe. A felújítással javul a betegek kényelme, csökkennek a költségek.

Az új gépek hozzájárulnak a kompetenciaszint és a betegellátás biztonságához.Várólista
Fizető betegellátás
Vizsgálatkérők
TelefonkönyvÉtkezés - Étlap