Egynapos sebészet a Jósa András Oktatókórházban

Az egynapos sebészeti beavatkozások számának és arányának emelése napjainkban az egészségügyi ellátás egyik kiemelt célja. Egynapos sebészet keretében operálható pl. a szürkehályog, amely műtéttípusból eddig is évente több százat végeztek a szemész szakorvosaink.
 
Annak érdekében, hogy más szakterületeken is növeljük az egynapos műtétek számát, a Jósa András Oktatókórházban 2022. februártól új környezetben, korszerűen felszerelt osztályon és műtőben végezzük az egynapos sebészeti beavatkozásokat, ahol kórházunk kiváló sebész, ortopéd sebész, traumatológus és urológus szakorvosai, valamint egy nagyszerű szakdolgozói csapat tagjai biztosítják betegeink számára a magas szakmai színvonalú betegellátást.
 
Az egynapos ellátásában - annak kezdetétől a befejezéséig - az aneszteziológus orvosaink és szakasszisztenseink kiemelt szerepet vállalnak, közreműködésük és a kórházi környezet garantálja betegeink biztonságát. Az egynapos sebészeti műtétek előjegyzését és a műtét előtti vizsgálatok szervezését a részlegvezető ápoló mint koordinátor irányítja. Az indulás óta több mint 180 műtétet végeztünk el közfinanszírozott ellátás keretében, és bízunk abban, hogy betegeink egyre nagyobb számban választják a kórházi ellátásnak ezt a formáját.