Bepillantás a mátészalkai oltópont mindennapjaiba

 A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház több telephelye kapcsolódott be a tömeges oltásokba. Eddig 47 ezer oltást adtak be munkatársaink.

Az oltások helyszínén igyekszünk nyugodt körülményeket teremteni az oltás előtt, és az oltás után is. A várakozótérben nővéreink segítik a pácienseket, illetve figyelik állapotukat. A gördülékeny oltás azonban csak a lakosság segítségével sikerülhet, kérjük, a megadott időpontra érkezzenek, ezzel nagymértékben segítik munkánkat.

Büszkék vagyunk arra, hogy az oltás segítségével - mely a járványhelyzetben elérhető egyetlen hatékony védekező eszköz - a háziorvosokkal karöltve a lakosság átfogó védettségéhez, és reményeink szerint, a koronavírus mihamarabbi legyőzéséhez járulhatunk hozzá.

Kevés szó esik arról a hatalmas szervezőmunkáról, ami az oltópontok zavartalan működéséhez, és a kampányoltások gördülékeny lebonyolításához kell.

Ebben a szervezőmunkában az oltóanyagok szállítását, raktározását, készletnyilvántartását végző munkatársainkon túl, az oltások előjegyzését szervező kórházi dolgozók, az oltóhely-koordinátorok és a Megyei Védelmi Bizottság munkatársai, a háziorvosok és a betegszállítók működnek együtt, egyre nagyobb összhangban.

Most a Mátészalkai Kórház oltópontjára kukkantottunk be.

KisfilmVárólista
Fizető betegellátás
Vizsgálatkérők
TelefonkönyvÉtkezés - Étlap