Digitális dermatoszkóp a Mátészalkai Kórház Bőrgyógyászati Szakrendelésén

 

Intézményünk örömteli módon egyre gyakrabban számíthat civil szervezetek, magánemberek nagylelkű támogatására. Minden felajánlás nagy segítséget jelent kórházaink számára, hiszen az eszközbeszerzések vagy infrastrukturális fejlesztések mindig az elsődleges célt, a betegellátás színvonalának javulását szolgálják.

Maria Lauterbach Mátészalka szülötte, aki jelenleg Németországban, Bad Bentheimben él. 1999-től rendszeresen, minden évben támogatja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Mátészalkai Kórházát. Segítségének köszönhetően fontos orvosi eszközbeszerzésekre nyílik módja a kórháznak.

1.200 euró pénzbeli támogatásából, az SZSZBMK kiegészítésével, idén a mátészalkai Bőr- és Nemibeteg-gondozó és Szakrendelő részére sikerült beszerezni egy olyan digitális diagnosztikai eszközt, dermatoszkópot, amely felnagyítja a vizsgált bőrsejteket. A bőrgyógyász az eszközhöz csatlakoztatott laptop monitoron keresztül látja a vizsgált bőrterületet.

Az utóbbi években az egész világon, így Magyarországon is növekedett a bőrrákos megbetegedések száma, a napfény összetételének megváltozása, illetve a barnulási szokások következtében.

A bőrrák kialakulása megelőzhető, illetve maga a betegség még időben diagnosztizálható, ha betartjuk a napozásra vonatkozó szabályokat, és rendszeresen részt veszünk a digitális dermatoszkóp készülékkel végzett anyajegyszűrésen, amely a legtöbb információt adja a szakemberek számára. Ezzel az eljárással ugyanis nagyobb biztonsággal és pontossággal lehet  nyomon követni a változásokat a pigment elszíneződésekben, mint a hagyományos módszerek segítségével.

A korai diagnózis nagyban növeli a gyógyulás esélyeit, még a legrosszabb indulatú ráktípus, a melanoma esetén is.

A bőrgyógyászati vizsgálat és az anyajegyszűrés fájdalommentes, rendszeres elvégzése ajánlott egészségünk megőrzése érdekében.

Köszönjük Maria Lauterbachnak a kórházunk számára nyújtott, közel húsz éve tartó nagylelkű támogatását!

Várólista
Fizető betegellátás
Vizsgálatkérők
TelefonkönyvÉtkezés - Étlap