Rotary-adomány a Mátészalkai Kórháznak

A Mátészalkai Rotary és Inner Wheel Clubok felajánlásai révén a Mátészalkai Kórház Központi Gyógytorna és Fizioterápia Osztálya alacsony- és középfrekvenciás elektroterápiás készülékekkel, a Radiológiai Osztály pedig foszforlemezes kazettákkal gyarapodott.

Minden civil segítség nagyon fontos kórházaink számára, és külön öröm, hogy a Rotary és Inner Wheel Clubok felajánlásain keresztül Mátészalka is megtapasztalhatja az őszinte jó szándék és segíteni akarás szeretetteljes megnyilvánulásait - fogalmazott az adományátadáson dr. Adorján Gusztáv, az SZSZBMK főigazgatója.

Vargha Ferdinánd, a Mátészalkai Rotary Club elnöke elmondta, az egészség mindenkinek szívügye, így mindkét civil szervezet kiemelt céljának tekinti a gyógyító munka támogatását. A kórház vezetőségével egyeztetve igyekeztek olyan orvosi területeknek segíteni, amelyek kiemelten sok beteg ellátását, illetve a prevenciót biztosítják.

A két karitatív világszervezet már nem először segíti a Mátészalkai Kórház munkáját, tavaly két magas tudású EKG és egy Holter EKG eszközt adományoztak a Belgyógyászati Osztálynak. A sikeres együttműködés pedig a jövőben is folytatódik, a tervek között a Mátészalkai Kórház környezetének esztétikusabbá, betegbarátabbá tétele, parkosítása szerepel a klubok segítségével - mondta dr. Szondi Zita, az SZSZBMK főigazgató-helyettese, orvosigazgatója.

Az elektroterápiás eszközök ideg- és izomstimulációra, fájdalomcsillapító kezelésekre, illetve regenerációs folyamatok felgyorsítására is alkalmasak.

Nagy szüksége volt a Mátészalkai Kórház szűrőállomásának egy újabb szett foszforlemezes kazettára, mivel segítségükkel jelentősen rövidül a mammográfiai szűréseken és klinika vizsgálatokon megjelent betegek várakozási ideje, és megduplázható a rendelési idő alatt megvizsgált hölgyek száma is.

Az adományokat dr. Bérczi Ildikó, a Központi Radiológia osztályvezető főorvosa és Szilágyi László, a Központi Gyógytorna és Fizioterápia vezető gyógytornásza vette át.

Köszönjük a nagylelkű felajánlást!Várólista
Fizető betegellátás
Vizsgálatkérők
TelefonkönyvÉtkezés - Étlap