Fokozatos újranyitás

Az egyre kevesebb COVID-19 beteg ellátása, és az oltási tevékenység folytatása mellett, fokozatosan és folyamatosan újraindítjuk a járóbeteg-szakrendeléseinket.

A szakrendelés minden területen előjegyzés alapján történik, melyre előzetesen egyeztetett időpontban, általában háziorvosi beutalóval lehet érkezni.

Az időpontkérés a járványidőszak előtti, korábban megszokott gyakorlatot igyekszik követni.
Továbbra is törekszünk azonban fenntartani a telemedicinás rendeléseinket az olyan esetekre, amelyek telefonon keresztül is megoldhatók.

Ez a fajta eljárás, az EESZT-be ("felhőbe") írt receptek mellett, a járvány egyik rendkívül hasznos hozadéka, ami ahhoz is hozzájárul, hogy a szakrendeléseken minél kevesebben várakozzanak.

Betegeinket ezúton is kérjük, hogy az adott szakrendelésen egyeztessenek új időpontot. Betegeink az előjegyzés telefonszámairól honlapunkon tájékozódhatnak, vagy a központi számon kérhetnek bővebb tájékoztatást az előjegyzési lehetőségekkel kapcsolatban.

A járóbeteg-szakrendeléseken az előjegyzési időpontot nem sürgős esetekben az újraindulást követő jelentkezési sorrend határozza meg.

Oltópontjainkon, előzetes regisztráció és időpontfoglalás után, a vakcinák természetesen továbbra is elérhetőek. Az eddigi gyakorlattól eltérően változás, hogy indokolt esetben a kezelőorvos írásos orvosi javaslata alapján, a második oltás oltóanyaga módosítható. Intézményünkben eddig hatan éltek ezzel a lehetőséggel, mely az oltóanyagok megbízhatóságát is jelzi.