Dr. Szűcs Attila az SZSZBMK új orvosigazgatója

Az Országos Kórházi Főigazgatóság három intézményvezetői megbízást hagyott jóvá 2021. március elsejétől.

Továbbra is intézményünk gazdasági igazgatója marad dr. Molnár Andrea, az ápolási igazgatói pozíciót pedig a továbbiakban is Nagy Géza tölti be.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház új orvosigazgatójának dr. Szűcs Attilát nevezték ki, aki a 2021. január 1-től intézményünket főigazgatóként irányító dr. Szondi Zitát követi az SZSZBMK orvosigazgatói posztján.

A tagkórházak telephelyi orvosigazgató-helyettesei továbbra is dr. Francz Monika (Jósa András Oktatókórház), dr. Erdélyi Ágnes (Sántha Kálmán Szakkórház) és dr. Kovács Gábor (Mátészalkai Kórház, Fehérgyarmati Kórház és Gyógyfürdő) maradtak.

Dr. Szűcs Attila több mint egy évtizedes vezetői tapasztalattal, kiváló szervezőkészséggel rendelkező, elismert szakember. Határozott, karizmatikus és empatikus egyéniség, aki naprakészen tisztában van a kihívásokkal és megoldandó feladatokkal.

Az elmúlt több mint öt évben a Jósa András Oktatókórház Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályának osztályvezető főorvosaként, és korábban a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Belgyógyászati Intézet Intenzív Osztályának vezetőjeként, illetve a Kazincbarcikai Kórház orvosigazgatójaként, valamint a Magyar Orvosi Kamara Nyíregyházi Városi Szervezetének kórházi alelnökeként szerzett tapasztalatait új feladatában is kamatoztathatja.

Dr. Szűcs Attila emellett több országos szakmai bizottság és egyesület, többek között a Magyar Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Szakmai Vezető Testülete és a Debreceni Egyetem aneszteziológiai és intenzív terápiás szakorvos képzéséért és továbbképzéséért felelős Szakmai Grémium megbecsült vezetőségi tagja.

A járványhelyzet kezdete óta a megye COVID-intenzív ellátásának szakmai vezetőjeként dolgozik fáradhatatlanul a koronavírusos betegek gyógyulásáért, amely rendkívüli szakmai felkészültséget, koordináló készséget és kitartást kívánó feladat.

Kinevezéséhez szívből gratulálunk, munkájához sok erőt, kitartást és sikert kívánunk!