Látogatási rend – Általános szabályok az SZSZBMK fekvőbeteg osztályain

Az Országos Tisztifőorvos 13305-57/2020/EÜIG számú, látogatási és kijárási tilalmat elrendelő határozatának módosítása alapján a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház telephelyein feloldottuk a látogatási tilalmat.

Kivételt képeznek a COVID ellátásra kijelölt gyermek és fekvőbeteg osztályok a Jósa András Oktatókórház Szent István utcai telephelyén.

Látogatási rend

Az alábbi szabályokat szíveskedjenek betartani/betartatni a kapcsolattartási jog gyakorlása során:

1. A látogatás lehetőségét oly módon szükséges megszervezni, hogy a látogató csak azzal a beteggel kerüljön 2 méteren belül távolságra 15 percen túl, akit meg akart látogatni (rokona, ismerőse). Csak egészséges személy látogathat fekvőbeteg szakellátást nyújtó egészségügyi intézményben fekvő beteget.
2. A látogatás időtartama maximum 20 perc lehet.
3. A belépésnél testhőmérséklet mérés történik. Láz vagy hóemelkedés esetén a látogatás nem megengedett. A látogatót a COVID ellátóhelyre vagy a háziorvoshoz irányítjuk.
4. A látogató köteles maszkot viselni.
5. A látogatók részére szappanos kézmosási lehetőséget és/vagy vírusölő hatású kézfertőtlenítőszert biztosítjuk.
6. Egy beteget egy időben lehetőleg 1, maximum 2 látogató látogathat.
7. Többágyas kórtermekben egy időben csak egy beteget látogathatnak.
8. Az egészségügyi szolgáltatónál fodrász, manikűrös, pedikűrös fogadható, ha maszkot visel; vallási esemény megtartható az intézményben a szociális távolságtartás biztosításával.
9. A betegek kaphatnak csomagot (élelmiszer, használati tárgyak stb.)

Amennyiben a beteg egészségi állapota lehetővé teszi, javasolt az intézmény kertjében történő találkozás, a szociális távolság betartása kötelező.

Kórházunk telephelyein a látogatás általában 10.00 és 18.00 óra közötti időben lehetséges, az egyes osztályok látogatási idejét az alábbi összefoglaló táblázatokra kattintva olvashatják, illetve a fekvőbeteg osztályok bejáratainál is elhelyezzük.

Jósa András Oktatókórház

Sántha Kálmán Szakkórház

Mátészalkai Kórház

Fehérgyarmati Kórház és Gyógyfürdő, Vásárosnaményi Kórház

Kérjük megértésüket! Az Önök, a betegeink és a dolgozóink biztonsága érdekében tartsák be az általános látogatási rend szabályait és az egyes osztályokon meghatározott látogatási időket.