Betegágyakat adományoztak a mátészalkai Krónikus Osztálynak

A Neeka Europe Foundation alapítvány elnöke, Lambert Simons jóvoltából, illetve a Nemzetközi Élet és Egészség Környezetvédelmi Alapítvány (Neeka Hungary Alapítvány) elnöke, Rácz Ferenc segítő közreműködésének köszönhetően 39 új betegágy segítheti a gyógyító munkát a Mátészalkai Kórház Krónikus Osztályán.

A hollandiai székhelyű alapítvány Surya elnevezésű projektjének keretében közel 5 millió Ft értékben kerültek az osztályra az új ágyak.

A betegágyak nagymértékben megkönnyítik az ápolást, hiszen fej- és lábrészük, illetve magasságuk is állítható. Egyszerre segítik tehát az osztály dolgozóinak munkáját, illetve kényelmet és biztonságot nyújtanak az ágyhoz kötött betegeknek.

Az idős betegek ápolási körülményeinek javítása kiemelten fontos és szükségszerű feladat. A Krónikus Osztályon rendkívül súlyos állapotú betegeket látnak el, ezért is örömteli, hogy a felajánlás révén tovább javulhat az itt ápolt páciensek komfortérzete, hiszen mindez elősegítheti szenvedéseik további enyhítését.

A Neeka Hungary Alapítvány már nem először segítette nagylelkű adományával a Mátészalkai Kórházat, a szervezet jóvoltából korábban a gyermekellátás is új betegágyakhoz juthatott hozzá.

Minden felajánlás nagy segítséget jelent kórházaink számára, hiszen az eszközbeszerzések vagy infrastrukturális fejlesztések mindig az elsődleges célt, a betegellátás színvonalának javulását szolgálják.

Köszönjük!