Családbarát Kórház díjjal tüntették ki intézményünket

A Magyar Kórházszövetség XXXIV. Kongresszusának záróakkordját jelentette a különböző szakmai díjak és kitüntetések átadása.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórházat "Családbarát Kórház" díjjal tüntették ki a kongresszuson.

A díjat minden évben egy olyan kórháznak ítélik oda, amelynek korábban legalább három osztálya sikeresen pályázott három éven belül a Családbarát Kórházi Osztály címre.

Ahogy a szakmai zsűri is kiemelte, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom és a magyarországi kórházakat tömörítő Magyar Kórházszövetség elismerése a munka és a magánélet egyensúlyának megteremtését és a kórházi dolgozók jobb megbecsülését, valamint a betegek és hozzátartozóik minél emberibb kiszolgálását díjazza.

Az elismerés odaítélésénél azokat az intézkedéseket is figyelembe veszik, amelyek a dolgozók kedvezőbb munkakörülményeit és a betegek jobb közérzetét szolgálják.

Intézményünkből korábban a Jósa András Oktatókórház Gyermekosztálya és Gyermekrehabilitációs Osztálya, a Fehérgyarmati Kórház és Gyógyfürdő Gyermekosztálya és a Sántha Kálmán Szakkórház Gerontopszichiátriai Osztálya részesült a Családbarát Kórházi Osztály elismerésben.

Köszönjük az elismerést!