A Magyar Diabetes Társaság vezetőségébe választották dr. Gaál Zsoltot és dr. Kántor Irént

A Magyar Diabetes Társaság Pécsett megrendezett XXIX. kongresszusán, dr. Gaál Zsoltot, a Jósa András Oktatókórház IV. Belgyógyászati Osztályának osztályvezető főorvosát, és dr. Kántor Irént, a nyíregyházi Gyermekosztály diabetológus szakorvosát is a társaság vezetőségébe választották.

Dr. Gaál Zsoltot a harmadik legtöbb szavazattal, immár negyedszer választották az egyik legnagyobb, legaktívabb orvostársaság vezetőségi tagjává, ahol ismét a külkapcsolatokért is felelős IDF (International Diabetes Federation) összekötőjének jelölték ki.

Dr. Kántor Irént először választották be, amelyben nagy szerepet játszott az is, hogy az ő kezdeményezésére alakult meg a társaság Digitális Diabetes Munkacsoportja, melynek vezetőjévé szintén őt választotta meg az MDT.

Először fordul elő, hogy a Magyar Diabetes Társaság vezetőségében egyidejűleg foglal helyet gyermek és felnőtt diabetológus a megyénkből, intézményünkből.

Mindez elismeri az intézményünkben folyó magas színvonalú gyógyító, megelőző tevékenységet ezen a szakterületen, és biztosítja betegeink magas színvonalú ellátását, kezelését, gondozását és gyógyulását.

Szívből gratulálunk!