Tájékoztató az oltásra érkezőknek

Az alábbiakban intézményünk orvosigazgatójának, dr. Szűcs Attilának tájékoztatóját olvashatják.

Kérjük, hogy Nyíregyházán lehetőség szerint a parkolóházat és a kórház környéki parkolókat használják, és olyan ruhában érkezzenek, amelyben könnyen szabaddá tudják tenni karjukat az oltáshoz.

Tisztelt Oltásra Jelentkező!

Örömmel tájékoztatjuk, hogy intézményünk valamennyi telephelyén készen állunk a központilag szervezett oltások lebonyolítására.

Kérjük, hogy amennyiben Ön, vagy hozzátartozója behívást kapott oltásra, a Hozzájáruló nyilatkozatot, és az AstraZeneca oltóanyagról szóló Oltási Tájékoztatót töltse le, lehetőleg kinyomtatva, kitöltve hozza el az oltás megadott helyszínére.

A Hozzájáruló nyilatkozat megegyezik a koronavirus.gov.hu oldalon elérhető dokumentummal, elég csak egyik helyről letölteni.

Csatoltan elérhető a kórház, mint egészségügyi szolgáltató, és az NNK adatkezelési tájékoztatója is, melynek ismeretére hivatkozunk az oltási tájékoztatóban.

Az oltás célja a járvány megfékezése. Ennek az elsődleges célnak a szem előtt tartásával felhívjuk figyelmét a járványügyi védelmi szabályok fokozott betartására.

1. Az oltásra jelentkezőt csak a legszükségesebb esetben kísérje más személy, legfeljebb 1 fő.

2. Kérjük, hogy csak röviddel a megadott időpont előtt érkezzenek az oltásra, lehetőleg kitöltött dokumentációval.

3. Ügyeljenek a helyszínen a távolságtartásra.

4. Viseljék szabályosan a maszkot.

A helyszínen munkatársaink segítenek az oltóhely, és az elsődleges adminisztrációs pult megtalálásában, és bármilyen kérdésben. Ha nem sikerült még otthon kitölteni a kérdőívet, a helyszínen erre még lesz lehetőség. Ha az oltás utáni várakozás során nem érzi jól magát, haladéktalanul jelezze ezt a helyszínen lévő munkatársainknak.

Az oltásra nem kell éhgyomorra jönni, vegye be nyugodtan a megszokott módon a gyógyszereit, beleértve az esetleges véralvadásgátlót is.

Gondoskodjon megfelelő folyadékpótlásról.

Ha átmenetileg az oltás lebonyolításában nehézség támad, előre is kérjük türelmét, minden erőnkkel azon leszünk, hogy az oltás zavartalanul mehessen tovább.

Mindannyiunk nevében köszönöm, hogy eljön, és segíti munkánkat, közös védekezésünket a járvány ellen!

Dr. Szűcs Attila
orvosigazgató
SZSZBMK