Járványügyi intézkedések az SZSZBMK telephelyein működő orvosi laboratóriumi szolgáltatások vonatkozásában

Tisztelt Betegeink!
 
A járványhelyzet miatt intézményünk telephelyein változások lépnek érvénybe az orvosi laboratóriumi szolgáltatások vonatkozásában.

VÉRVÉTELI SZOLGÁLTATÁSOK

• A járóbetegek tervezhető vérvételeit végző laboratóriumok működését felfüggesztjük, Nagykálló, Nyíregyháza-Sóstó, Nyíregyháza CVC, Nyíregyháza belgyógyászati vérvételi laboratóriumokban.

• Nyíregyházán a várandósok gondozását segítő vérvételi laboratórium továbbra is üzemel, a továbbiakban két egymás melletti vérvételi helyen történik a vérvétel

• Nyíregyházán a gyermek- laboratórium vérvételi szolgáltatása változatlanul üzemel a továbbiakban is.

• Nyíregyházán az onkológiai és onkohematológiai betegeink vérvételi helye továbbra is üzemel.

• Nyíregyházán a sebészeti tömbben üzemeltetett vérvételi helyen, KIVÉTELES ESETEKBEN, leginkább a beteg egészségkárosodásának veszélyeztetése miatt halaszthatatlan laboratóriumi vizsgálatokhoz (pl. INR követés, Li-szint monitorozás) szükséges vérvételeket végezzük minimális kapacitással (egy ablakban, egy vérvételi székben).

• Mátészalkán, Nyírbátorban és Vásárosnaményban a Központi Laboratóriumban történik a vérvétel (a szokott helyen) a továbbiakban is, de csak sürgősségi indikációban (a kismamák, onkológiai, onkohematológiai, INR kontrollra érkező betegek ellátása).

• Fehérgyarmaton a sürgősségi vérvétel a Tüdőgondozó épületébe került kihelyezésre, reggel 8-14 között. (terhesgondozás, onkológia, onkohematológia, INR kontroll).

A továbbra is működő vérvételi helyeken változásokat vezetünk be, annak érdekében, hogy a vérvételi helyeken a lehető legkevesebb személy tartózkodjon egyszerre, és a várakozás ideje csökkenjen.

Betegeink védelme érdekében védőszájmaszkban és kesztyűben, a gyógyszertáraktól elvárt kiszolgálás szerint egyszerre egy kismama, illetve beteg beengedésével végezzük a vérvételeket.

Kérjük a cukorterheléses vizsgálatra várakozó kismamákat és betegeinket, hogy egymástól kellő távolságot tartva várják meg, amíg sorra kerülnek.

Háziorvosok irányából a körjárat szolgáltatás továbbra is üzemel.

LABORATÓRIUMI LELETEK

Laboratóriumainkban a személyes átvétellel történő leletkiadás a járvány időszakában szünetel. A laboratóriumi vizsgálatok eredményét a beküldő orvosok és az ügyfélkapuval rendelkező betegeink online tekinthetik meg.