Lakossági tájékoztatás a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház járványügyi intézkedéseiről

Magyarország Kormánya, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében, ismét egészségügyi veszélyhelyzetet hirdetett az ország egész területére. Ennek értelmében Intézményünk tagkórházaiban is változások lépnek életbe.

Jelenleg a koronavírus-fertőzéssel érintett betegeket a nyíregyházi telephelyünkön kialakított COVID Ambulancián és részlegeken látjuk el.

Megkezdődött a 2. COVID-ellátóhely felkészítése is a koronavírus-fertőzött és -gyanús betegek ellátására, így 2020.11.12-étől, csütörtöktől a fehérgyarmati telephelyen fogadjuk és helyezzük el a területileg a vásárosnaményi, mátészalkai, fehérgyarmati és csengeri járásokhoz tartozó betegeinket.

Kivételt jelentenek a speciális ellátásra szoruló koronavírus-fertőzöttek és gyanús betegek, akiket továbbra is Nyíregyházára irányítunk.

  • 2020. november 10-től a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház valamennyi telephelyén felfüggesztjük a halasztható fekvő-, és járóbeteg, valamint egynapos sebészeti ellátást.
  • A koronavírus-járvány ideje alatt is elvégezzük az onkológiai szűréseket (mammográfia, méhnyakrákszűrés, vastagbélszűrés), és tervezetten ellátjuk a daganatos betegeket, legyen szó  vagy onkosebészeti beavatkozásról. A tervezett sebészeti és endoscopos beavatkozásokra (pl. vastagbéltükrözés) csak egy negatív PCR-vizsgálati eredmény birtokában kerülhet sor.

  • A kardiológiai ellátásokat a szakmai kollégium ajánlása alapján végezzük, erről a szakorvosainktól kaphatnak tájékoztatást.

  • A gyermekgyógyászati ellátások esetében is indokolt a halasztható ellátások későbbi időpontban való elvégzése, ennek eldöntése a kezelőorvos feladata.

2020.11.10-től a beavatkozásokhoz szükséges PCR-mintavétel helye a Fül-orr-gégészet 8. sz. szakrendelője. (Szülészeti épület, földszint). A mintavételi helyet nem a Szülészeti épület főbejáratán át, hanem az épület udvar felőli rámpáján keresztül lehet megközelíteni, amelyet útbaigazító táblák jeleznek.

A mintavétel munkanapokon 08.00-15.00 óráig, előjegyzés alapján történik.

A Szülészet-Nőgyógyászati Osztály csak sürgősségi járóbetegeket fogad, a terhesgondozás, és az azzal kapcsolatos vizsgálatok rendje változatlan.

A szüléskor csak egy, igazoltan egészséges hozzátartozó tartózkodhat a szülő nő mellett. Császármetszés esetén a hozzátartozó a műtétet követő 20 percig lehet a kismamával és a csecsemővel együtt.

Felhívjuk figyelmüket, hogy korábbi előjegyzéseinket a veszélyhelyzet miatt nem tudjuk fenntartani a szakrendeléseken. Újabb időpont egyeztetés miatt, kérjük, jelenleg ne hívják a rendelőket!

A szakrendelésekkel, illetve új időpontok egyeztetésével kapcsolatos legfontosabb információkról folyamatosan tájékoztatni fogjuk Önöket honlapunkon.

Köszönjük együttműködésüket és megértésüket!