Fokozatosan újraindulnak a szakrendelések

Örömmel értesítjük tisztelt betegeinket, hogy az országos járványügyi intézkedésekkel összhangban intézményünk 2020 május 11-től, héfőtől fokozatosan újraindítja a szakrendeléseket és a diagnosztikai vizsgálatokat a tervezhető ellátások esetében.

A fertőzésveszély minimalizálása érdekében a szakrendelőket csak telefonos bejelentkezést követő előjegyzés alapján, a megadott időpontban lehet felkeresni. A szakorvosi rendelések, illetve konzultációk elérhetőségei (telefonszám, rendelési idő) megtalálhatóak honlapunkon és folyamatosan frissülni fognak:

http://www.szszbmk.hu/hireink/730-veszelyhelyzet-ideje-alatt-mukodo-szakrendelesek

A tervezett járóbeteg-szakellátás kizárólag előjegyzés alapján vehető igénybe. Korábbi előjegyzéseinket a veszélyhelyzetben bevezetett szigorú feltételek miatt nem tudjuk fenntartani, ezért minden esetben új időpont egyeztetése szükséges.

A várható torlódások miatt a telefonáláskor hosszabb várakozásra kell felkészülni. 

A betegelőjegyzés két módon történhet:

1. A háziorvos által, aki a beteg vizsgálatát követően beutalót állít ki számára, és időpontot egyeztet.

2. A beteg által, telefonon történő szakorvosi konzultációt követően.

Kérjük betegeinket, hogy amennyiben bejelentkezés céljából telefonálnak, készítsék elő a személyazonosító adataikat, illetve a panaszaikhoz és betegségeikhez kapcsolódó korábbi egészségügyi ellátások dokumentumait.

A szakorvos telefonon keresztül kérdezi ki a betegeket, és a konzultációt követően dönt arról, hogy szükséges-e a személyes orvos-beteg találkozás. Amennyiben a szakorvos ezt indokoltnak tartja, időpontot és előjegyzést biztosít a beteg számára.

A telefonon kapott időpontban pontosan kell megjelenni. A kijelölt belépési pontokon előszűrést végzünk kórházainkban, ahol a testhőmérséklet-mérés mellett járványügyi kérdőív kitöltésére is sor kerül.

Megfelelő időt biztosítunk betegeink vizsgálatára, ezért óránként legfeljebb négy beteget fogadunk a szakrendeléseken, ezzel elkerülve a várótermekben kialakuló esetleges torlódást.

Kérjük betegeinket, hogy a váróhelyeken legalább másfél méter távolságot tartsanak egymástól és viseljenek maszkot.

Köszönjük segítő együttműködésüket és megértésüket!