Interaktív padlóvetítő rendszer a kis betegeknek

Kórházainkban kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a lehetőségekhez mérten minél inkább megkönnyítsük kis betegeink nálunk töltött napjait, igyekszünk olyan élményeket biztosítani számukra, amelyek kicsit elterelhetik figyelmüket betegségükről és felvidíthatják őket, így segíthetnek gyógyulásukban is.

A Libra Szoftver Zrt. egy interaktív padlóvetítő rendszert ajándékozott a Jósa András Oktatókórház Gyermekosztályának. A rendszer egy nagy teljesítményű projektor segítségével a padlóra vetíti a 3 négyzetméteres játékmezőt, amelyen a gyerekek a speciális mozgásérzékelő segítségével különböző interaktív játékokat játszhatnak.

A hazai fejlesztésű rendszert eddig szinte kivétel nélkül csak rendezvényeken használhatták a gyerekek, a Jósa András Korház Gyerekosztálya – a budapesti Heim Pál Gyermekkórház után – a második egészségügyi intézmény ahol telepítik.

„Szerettünk volna mi is hozzájárulni a Jósa András Kórház megújulásához, valamilyen a szakmánkba vágó, innovatív megoldással. A Heim Pál Gyermekkórháznak két évvel ezelőtt adtunk egy hasonló eszközt, és nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk, a gyerekek szeretik, lefoglalja őket” – mondta el Faur Kálmán, a Libra Szoftver vezérigazgatója. A kétmillió forint értékű rendszer telepítése mellett a társaság biztosítja folyamatos karbantartását is a RutinSoft Kft. közreműködésével.

A Libra Szoftver Zrt. a legjelentősebb hazai ügyviteli és vállalatirányítási szoftverfejlesztő, amely jogelődei révén közel 60 éves múltra tekint vissza. A RutinSoft Kft. 30 éve a Libra Szoftver Zrt. kelet-magyarországi képviselője.

Köszönjük a nagylelkű felajánlást!