Sikeresen vették az első akadályt ápolóink

Az ápolók szerepe az egyik legfontosabb az egészségügyben, hiszen ha ők a megfelelő képzettséggel rendelkeznek, jelentősen javulhat a betegellátás színvonala és a betegbiztonság. Intézményünk kiemelt célja ezért, hogy biztosítani tudjuk munkatársaink folyamatos szakmai fejlődését.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ koordinálásával, 2016 szeptemberében felzárkóztató ápolói szakképzési programok indultak a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórházban. A képzésben érintettek több okból is hátrányos helyzetben vannak az egészségügyi munkaerőpiacon. Egyrészt életkoruknál fogva, másrészt alacsonyabb végzettségük miatt jövedelmük is lényegesen kevesebb, mint képzettebb munkatársaiknak. A képzések elvégzése lehetőséget biztosít arra, hogy a résztvevők más szakirányba is elmozdulhassanak, hiszen kvalifikáltabbakká válhatnak, így a jövőben komolyabb szakfeladatokat láthatnak el, ami magasabb kategóriába sorolással, béremeléssel is jár.

Az elméleti és gyakorlati oktatást is magában foglaló továbbképzés sikeres elvégzése után 23 ápoló szerzett gyakorló ápoló, 12-en pedig gyakorló csecsemő- és gyermekápoló bizonyítványt. Az ápolók közül mindenki intézményünk dolgozója, a csecsemőápolók közül 9 fő saját dolgozónk mellett 3 fő Debrecenből érkezett a képzésre. A résztvevők két lépcsőben szereznek OKJ végzettséget a záróvizsga sikeres teljesítése után. A 2016 szeptemberében induló gyakorló szintet abszolválták most kollégáink, melynek folytatásaként az ápoló, illetve csecsemő- és gyermekápoló végzettség megszerzését is célként tűzték ki maguk elé.

Szívből gratulálunk munkatársainknak, a továbbiakban is sok sikert kívánunk mindannyiuknak!